Seful BMW SUA este de azi CEO la Rolls Royce

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 23.04.2008
Tom Purves, seful diviziei americane a BMW a devenit de azi presedintele brandului de lux Rolls Royce.

Esential

59 de ani este varsta lui Tom Purves, noul CEO al Rolls Royce.

In interiorul grupului BMW au loc schimbari importante la nivelul conducerii. Tom Purves, boss-ul diviziei americane a constructorului bavarez, va prelua fraiele producatorului britanic de lux Rolls Royce.

Purves, in varsta de 59 de ani, va fi investit oficial in luna iulie a acestui an, urmand sa continue munca actualului CEO Rolls Royce, Ian Robertson. Functia de conducere in cadrul diviziei americane a BMW va fi preluata de Jim O'Donnell, un american care a detinut pozitiii importante la Ford, dar care activeaza in cadrul grupului german de mai bine de 17 ani.

Tom Purves si-a inceput cariera in industria auto chiar la Rolls Royce, unde a debutat ca inginer adjunct. In 1985 s-a alaturat celor de la BMW devenind in scurt timp director de vanzari al diviziei britanice a constructorului bavarez.

Din 1999 insa Tom Purves a activat numai peste Ocean, conducand operatiunile BMW in America de Nord. Inainte de a fi transferat in SUA, Purves a avut scurte contacte si cu Land Rover, MG, Rover si MINI.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru