Şeful Daimler: "Smart ar putea avea un crossover în gamă"

de Sebastian Toma
Marti, 21.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dieter Zetsche, şeful concernului german Daimler, a dezvăluit public faptul că este luat în considerare un crossover în gama Smart.

Smart, marca specializată în modele de oraş a concernului german Daimler, ar putea lansa un crossover în viitorul apropiat. Cu toate că a negat această posibilitate în trecut, Dieter Zetsche, şeful concernului, Daimler, a declarat într-un interviu recent acordat britanicilor de la Auto Express că segmentul SUV este cel în care ar fi cea mai probabilă expansiunea gamei Smart. Ideea lansării unui SUV în gama Smart nu este tocmai nouă, explică Zetsche, existând un asemenea proiect în urmă cu zece ani, dar conducerea companiei a renunţat la decizie înainte de dezvoltarea variantei de producţie.

Şeful Daimler: "Noul Smart Forfour va aduce profit pentru prima oară în istoria mărcii"

Între timp, apetitul europenilor pentru SUV-uri şi crossovere s-a dezvoltat la un nivel suficient de ridicat încât să fie reconsiderată ipoteza unui asemenea model în gama Smart. Eventualul model al subsidiarei Daimler ar urma să fie bazat pe ForFour, dar nu va fi folosită generaţia actuală a Smart-ului cu patru uşi din motive tehnice – arhitectura cu motor amplasat în spate şi trancţiune spate nu este potrivită pentru un crossover. Aşadar, până la lansarea unui crossover sau a unui SUV în gama Smart, producătorul trebuie să atingă obiectivele de vânzări ale produselor proaspăt lansate şi să pregătească o platformă tehnică potrivită pentru această categorie de vehicul.

Renault Twingo împarte 70% din componentele mecanice cu noua gamă Smart

Urmareste Automarket
Smart se va concentra în viitorul apropiat pe dezvoltarea gamelor actuale ForTwo şi ForFour. Cele două modele vor primi variante electrice în 2016 şi creatorul lor ar putea să le introducă diferite versiuni noi şi posibilităţi suplimentare de personalizare pentru creşterea profitabilităţii celor două game. În tot acest timp, conducerea companiei va evalua posibilitatea lansării unui SUV sau a unui crossover în gama Smart, în contextul în care această modă prinde din ce în ce mai mulţi adepţi în rândul producătorilor de automobile din întreaga lume.

Via AutoExpress

Comentarii (2)

  • un buldozer de ce nu?
    3 2
  • o porcarie
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru