Şeful Daimler: "Următorul deceniu va purta amprenta Mercedes"

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 19.09.2011
Şeful Daimler AG consideră că Mercedes-Benz va deveni liderul segmentului premium până în 2020 şi că va comercializa 1.5 milioane de unităţi pe an până în 2015.

Dieter Zetsche, şeful Daimler AG, şi-a exprimat convingerea în viitorul Mercedes-Benz şi în faptul că marca va fi pe primul lor la vânzări în următorii ani. Totodată, Zetsche a anunţat că marca va lansa 10 modele noi în următorii patru ani, dintre care cinci vor aparţine segmentului compact. Patru dintre cele cinci modele compacte le sunt destinate tinerilor. În acelaşi timp, Mercedes-Benz va dezvolta versiuni suplimentare al modelelor din segmentul superior al gamei, cum ar fi S-Klasse şi CLS, care urmează să primească "frăţiori" de platformă.

"Primul deceniu care urmează după aniversarea a 125 de ani de la primul automobil din lume va aduce multe schimbări în industria noastră. Suntem foarte bine pregătiţi şi abia aşteptăm să facem din viitorul deceniu un ”deceniu Mercedes-Benz”. Chiar şi pe viitor, trebuie să fim pregătiţi pentru slăbiciune pe termen scurt sau chiar mediu. Noi ne planificăm totul nu pentru următorul sfert de an, ci pentru următorul deceniu.

Experţii sunt de acord că va creşte cererea pentru automobile mai repede decât economia globală până în 2020.", a declarat Dieter Zetsche pentru Automotive News Europe.

În scrisoarea pe care a semnat-o Zetsche şi ceilalţi membri ai consiliului director al Mercedes-Benz, şeful concernului german a declarat încă o dată intenţia transformării mărcii din Stuttgart în liderul segmentului premium la vânzări. Până în 2014, Zetsche doreşte ca Mercedes-Benz să vândă 1.5 milioane de unităţi pe an, iar ţinta pentru anul viitor va fi urcată la 1.6 milioane de unităţi. În ciuda optimismului manifestat de directorul companiei germane, acesta a refuzat să facă o previziune a volumului de unităţi vândute în 2020.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (3)

  • Premium
    Toti 3 producatori germani sustin ca vor fi lideri in vanzari pana in 2020.
    In continuare merg pe mana celor de la BMW.Mercedes insa poate rasturna situatia datorita noilor A klass si B klass, modele care se vand foarte bine in Europa Centrala si de Vest.
    5 3
  • In primul rand, marea schimbare trebuie sa se produca cu clasa E, unde sunt vanzari importante, si care a cam ramas in urma seriei 5 si a lui A6 din mai toate punctele de vedere ( nu vorbesc de versiunile AMG). In afara de clasa de lux, unde clasa S domina vanzarile categoric, chiar si spre sfarsitul carierei actualului model, in rest nu cred ca Mercedes va depasi Audi si Bmw la vanzari ,cel putin in urmatorii cativa ani.Pe de alta parte 10 ani reprezinta f mult in industria auto, se pot intampla multe
    5 4
  • vai de capu vostru, =)) un faliment iminent va trebuie
    0 12

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru