Şeful de design de la Audi pleacă la conducerea Giugiaro

de Sebastian Toma
Vineri, 06.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Wolfgang Egger, şeful de design al mărcii Audi, va conduce Italdesign Giugiaro, casa de design achiziţionată de concernul Volkswagen, anunţă englezii de la Autocar.

Esential 2012 este anul în care Wolfgang Egger a început să se ocupe exclusiv de marca Audi.
Wolfgang Egger, omul care a condus design-ul mărcilor Audi şi Lamborghini din 2007 până în prezent, va pleca la conducerea casei de design Italdesign Giugaro. Vestea nu a fost confirmată încă de reprezentanţii Grupului Volkswagen, dar vine de la nemţii de la Automobilwoche, citaţi de englezii de la Autocar. Plecarea lui Egger vine la scurtă vreme de la despărţirea unui alt designer Audi de marca din Ingolstadt, Achim Badstubner, acesta din urmă plecând la Mercedes-Benz începând cu anul 2014. Sursele din industrie spun că departamentul de design al mărcii Audi va ajunge să fie condus de Marc Lichte, cel care a creat, printre altele, a şaptea generaţie a lui Volkswagen Golf.

Purtătorul de cuvânt al mărcii Audi a declarat că refuză să comenteze speculaţiile sau discuţiile cu privitoare la angajaţii săi.

În orice caz, Egger ar pleca la o altă subsidiară a concernului din Wolfsburg, casa Italdesign Giugiaro fiind achiziţionată de Grupul Volkswagen în 2010. Între cele două entităţi au existat numeroase colaborări de-a lungul anilor, deci peniţa lui Wolfgang Egger ar putea în continuare să influenţeze design-ul viitoarelor modele ale mărcii din Ingolstadt.

Urmareste Automarket
Egger s-a ocupat exclusiv de departamentul de design al mărcii Audi începând cu luna februarie a anului trecut.
Până atunci, se ocupa atât de Audi, cât şi de Lamborghini, iar desenele sale implicau şi toate produsele care purtau sigla Audi. În trecut, Egger a condus centrele de design ale mărcilor Lancia şi Alfa Romeo. Printre operele celebre ale lui Wolfgang Egger se numără primul concept Audi e-tron, inspirat din supercarul R8.

Via Autocar | Automobilwoche

Comentarii (7)

  • lol, design la audi =))) cu lupa...
    7 12
  • Nu-i nimic, ca daca tot a cumparat VW pe Giugiaro, ar fi interesant!
    7 2
  • Wolfgang Egger a desenat Alfa Romeo 8C Competizione, considerata de multi cea mai frumoasa masina produsa de Alfa Romeo in ultimii 50 ani .
    6 0
  • Asta-i stire?
    Cand se plictisesc mai muta si ei mobila prin casa... mare lucru !
    Wolfgang Egger fiind "mobila" , iar VAG "casa"... asa ca pentru scoala ajutatoare unde gasim frecvent idolatrizatori Volkswagen & co.
    11 1
  • @@lol

    Wolfgang Egger si-a facut scoala si mana in spiritul italian. A fost departe de "rigla si echerul" cu care esti inzestrat si inoculat de scolile de design industrial din Germania.

    "Egger began his professional career in 1989 in the Design department at Alfa Romeo".....ce ar mai fi de explicat?

    S-a intors acasa.
    6 0
  • se ale prafu de audi
    0 1
  • wolfgang egger seful de desing de la audi pleaca la giugiaro daia am zis ca se alege praful
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru