Șeful Ferrari: "Lansarea unui motor V6 este posibilă în viitor"

de Sebastian Toma
Vineri, 18.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari se pregătește să lanseze un model mai mic, care va fi echipat cu o motorizare V6, titrează englezii de la Top Gear. Șeful Ferrari a confirmat posibilitatea utilizării acestui tip de motor în viitor.

Un V6 este probabil în viitorul nostru. Nu-l vom folosi pentru un model mai mare.

Amedeo Felisa
CEO Ferrari
Ferrari Dino, viitorul model mai ieftin al mărcii italiene, ar putea fi echipat cu o motorizare V6 complet nouă, titrează Top Gear. În urma unui interviu cu CEO-ul Ferrari, Amedeo Felisa, cei de la Top Gear au aflat că folosirea unei motorizări V6 este probabilă în viitorul mărcii din Maranello, iar implementarea sa pe un model complet nou este aproape o certitudine, din moment ce Felisa și-a completat declarația afirmând că modelele mai mari din ofertă nu vor fi oferite cu un V6. În ciuda acestor declarații, CEO-ul Ferrari nu a confirmat încă lansarea modelului Ferrari accesibil, al cărui nume vehiculat este Dino.

Luca di Montezemolo a părăsit Ferrari, dar trasează viitorul companiei

Viitorul Ferrari Dino este așteptat să facă parte dintr-o nouă generație de modele Ferrari, programată să debuteze peste câțiva ani, odată cu succesorul lui California.

Până atunci, italienii preferă să rămână zgârciți în detaliile despre viitoarele lor modele. Nu este exclusă utilizarea motorizării dezvoltate pentru noul Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, propulsor la care reprezentanții Ferrari și-au recunoscut public aportul. Motorizarea respectivă ar urma să fie modificată semnificativ înainte de a ajunge sub capota unui model Ferrari și nu ar fi exclusă nici oferirea sa în două variante de putere.

FEATURE: Povestea lui Giuseppe Busso, inginerul legendar Alfa Romeo

Urmareste Automarket
Primul Ferrari modern echipat cu o motorizare V6 este așteptat să fie construit pe o platformă nouă, care va utiliza în principal aluminiul. Design-ul acestei variante este așteptat să fie realizat de specialiștii de la Pininfarina, preluând influențe atât de la Ferrari Sergio, cât și de la vechiul Ferrari Dino.

Fiul fondatorului Ferrari: "Nu se pune problema să ne vindem acțiunile"

Via Top Gear

Comentarii (2)

  • Scorpionul_negru
    Banuiesc ca o sa scoata un roadster ca sa puna un asemenea motor pe el. Pe un Ferrari mai mare nu se potriveste.
    1 2
  • au mai incercat acum 40 ani cu modelul dino. snobii i-au zis ferrariul saracului in bataie de joc si l-au discreditat . n-a avut succes. majoritatea acestor masini nu sunt cumparate pentru performanta ci pentru, cum spunea un cunoscut manelist "sa ma reprezinte"
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru