Seful Fiat: "Inca ne intereseaza Opel"

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 05.06.2009
Sergio Marchionne, administratorul delegat al companiei Fiat, confirma faptul ca afecerea dintre Opel si Magna nu e incheiata, Fiat asteptand inca un raspuns favorabil din partea autoritatilor germane.

Seful italienilor de la Fiat, Sergio Marchionne, a acordat primul interviu presei italiene dupa ce autoritatile germane a anuntat public ca intelegerea dintre Magna si Opel este departe de a fi finalizata, nemtii fiind "deschisi la orice alta propunere superioara". Marchionne merge pe aceeasi linie, alimentand zvonurile conform carora Fiat a reintrat pe fir in negocierile pentru Opel.

"Din punct de vedere tehnic, meciul nu e incheiat. Interesul nostru ramane unul mare, dar lucrurile nu mai depind acum de noi. Din pacate, Germania se afla intr-un an electoral. Iar alegerile rationale si pur industriale nu pot sa fie facute intr-o astfel de perioada. Asa cum arata acum, Opel nu sta foarte bine pe picioare, pentru ca are o problema structurala care e suparatoare. E nevoie ed o interventie. Nu stiu cat va ramane din aceasta poveste in toamna daca Opel nu va fi reorganizat intr-o maniera precisa. Opel a fost intotdeauna legat de sistemul american. iar sistemul american are problemele sale de gestiune.

Opel nu a fost niciodata singur", afirma Sergio Marchionne intr-un interviu acordat publicatiei italiene Corriere.

Italianul continua, enumerand optiunile pe care le are Fiat in cazul in care afacerea Opel nu va avea un final fericit pentru marca sa: "Proiectul legat de operatiunile GM din America de Sud nu au mers in nicio directie. Am deschis o discutie cu GM, dar pe americani nu ii intereseaza subiectul. In privinta unei legatur cu PSA Peugeot-Citroen nu pot sa spun decat ca avem contacte cu toate marcile, iar PSA sunt colaboeratorii nostri deja in cateva proiecte. Insa nu am vorbit nimic despre o astfel de posibilitate. Totul e posibil, dar pentru moment nu e nimic de spus in acest sens", spune seful Fiat.

via | Corriere

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru