Şeful Ford: "Anul 2020 va aduce lansarea mai multor maşini complet autonome”

de Sebastian Toma
Vineri, 09.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Fields, CEO-ul Ford, estimează că anul 2020 va aduce lansarea mai multor modele de automobile care vor avea moduri de conducere complet autonome. Şeful Ford nu a confirmat încă lansarea unui asemenea model din partea mărcii pe care o conduce.

Esential 5 ani vor trece până la lansarea unui automobil autonom de serie, estimează şeful Ford, Mark Fields.
Mark Fields, CEO-ul Ford, estimează că maşinile autonome, capabile să se conducă fără intervenţia şoferului, vor ajunge pe drumurile publice ale anului 2020 în variantă de serie. Şeful companiei americane a făcut această afirmaţie în cadrul unui interviu acordat jurnaliştilor prezenţi la CES 2015, primul eveniment de anvergură al lumii IT al anului curent. Cu toate că Fields a recunoscut faptul că Ford nu îşi propune să fie printre pionierii vehiculelor autonome, şeful Ford recunoaşte că această categorie de vehicule este o posibilitate pentru marca pe care o conduce. Cei de la Ford testează deja maşini autonome pe drumurile din SUA, dar acestea au în permanenţă un şofer în dreptul volanului pentru a putea interveni în situaţii pe care computerele care conduc maşina nu au fost încă pregătite să le gestioneze.

Ford lucrează la maşinile complet autonome cu un preţ abordabil

Peste cinci ani, acest lucru nu va mai fi o necesitate, estimează şeful Ford. La vremea respectivă, cel puţin o companie va lansa o maşină autonomă, estimează Mark Fields.

Cel mai probabil, printre pionierii acestei tehnologii se vor număra constructorii premium din Germania, cum ar fi Audi, BMW sau Mercedes-Benz, dar nu sunt excluse nici celelalte mărci americane sau japoneze din această competiţie. Cei de la Volvo pregătesc la rândul lor o tehnologie de conducere autonomă, deci un model care să prezinte un mod de conducere 100% autonom nu ar fi exclus nici din partea brandului suedez.

Ford a dezvelit prototipul care pregăteşte viitoarele tehnologii de conducere autonomă

Urmareste Automarket
CEO-ul Ford declară că subordonaţii săi pregătesc în prezent drumul pentru noi tehnologii de asistenţă a şoferului, care să facă şofatul mai sigur, mai simplu şi mai uşor pentru fiecare model din ofertă.
De la sisteme de parcare automată, asistenţă la menţinerea benzii de rulare şi sisteme de frânare automată în caz de accident iminent, Ford îşi propune să introducă aceste dotări la preţuri accesibile inclusiv pe modelele mai ieftine din ofertă. În prezent, constructorul american are deja aceste sisteme pe multe modele din ofertă, dar declaraţia lui Fields nu face decât să sublinieze intenţia de introducere a acestor tehnologii pe mai multe modele din portofoliu.

Via Bloomberg

Comentarii (4)

  • Si daca stai sa te gandesti ca 90% din automobilele noi din ziua de azi nu pot sa-ti proceseze cum trebe o simpla comanda vocala ce i fac pe uni sa creada ca in doar 5 ani masinile ne vor 'conduce' pe noi?????
    ar trebui ca fiecare masina in parte sa detina in bord un super-computer ca sa mentina toate sistemele si toate radarele in functiune......ca sa nu mai amintesc de vreme rea unde mai toate sistemele astea sunt jalnice.....
    cred ca e prea repede(anu 2020) ca sa avem masini autonome pe strazi......
    Si pe de alta parte inca nici nu exista o legislatie in lume pt. masinile autonome....cile le poate conduce......daca ar fi neaparat nevoie de carnet ca sa deti un asemenea model sa te plimbe doar pe tine.......sunt multe intrebari care probabil nu isi au inca nici un raspuns.....
    6 3
  • George
    eu nu anteleg cum se poate ca o masina ca sa se conduca singura. de une stie ea unde e drumul ca daoar nare ochi. cum vede ia masinile de politie cu radar ca eu cand vad ca ma bliteaza vreunu cand merg cu golfu stiu ca trebue so las mai moale ca e radaru da masina singura cum isi da sama. oricum e plisctisctitoare masinile daca se conduc singure
    4 5
  • haualeu George?????WTF man????
    4 2
  • @george.....masinile se CONDUCE singure

    @tzenu...e la bashcalie
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru