Şeful General Motors: ”Nu intenţionăm să investim mai mult în PSA”

de Sebastian Toma
Miercuri, 19.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dan Akerson, CEO-ul General Motors, a declarat că nu plănuieşte investiţii suplimentare în concernul PSA Peugeot-Citroen, partenerul său european.

Esential 7 la sută din acţiunile PSA Peugeot-Citroen sunt deţinute de concernul General Motors, în baza parteneriatului semnat între cele două mărci.
Dan Akerson, CEO-ul General Motors, a declarat recent că nu intenţionează să investească în PSA Peugeot-Citroen. Declaraţia lui Akerson a venit în cadrul unui eveniment media din Shanghai, unde CEO-ul a fost întrebat dacă va ajuta în vreun fel partenerii săi francezi. General Motors deţine şapte procente din acţiunile PSA, iar concernul francez a anunţat că va renunţa la 8.000 de salariaţi şi va închide fabrica din Aulnay pentru a supravieţui. Pe lângă asta, francezii vor să vândă din acţiuni, pentru a obţine lichidităţi în vederea achitării datoriilor curente, spun surse citate de Reuters.

Pentru a achiziţiona cele şapte procente din PSA, General Motors a investit jumătate din suma de 423 milioane de dolari, valoarea declarată a investiţiei.

Concernul american va achita a doua jumătate odată ce francezii vor rezolva problemele de profitabilitate, spun reprezentanţii concernului General Motors. "Una dintre premisele alianţei a fost să ne rezolvăm problemele interne, lucru pe care l-am făcut, ca să putem progresa în continuare. Ei (n.r. PSA) trebuie să-şi rezolve problemele şi cred că şi ei fac acelaşi lucru", completează Dan Akerson, CEO General Motors.

Urmareste Automarket
General Motors şi PSA Peugeot-Citroen sunt două dintre concernele afectate serios de scăderea pieţei auto din Europa, ambele înregistrând o scădere a vânzărilor în primele cinci luni ale anului, potrivit datelor ACEA.
Însă, situaţia este mai gravă în curtea francezilor, care s-au bazat prea mult pe piaţa din Europa, refuzând să investească şi pe alte pieţe importante, cum este cea din Statele Unite ale Americii şi cea din China, după cum au făcut rivalii lor.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (3)

  • baietii au nevoie de Noua platforma modulara EMP2 de la grupul PSA :

    http://www.clubc4.ro/viewtopic.php?f=3&t=7544
    8 7
  • NeaNelu
    Aud si eu un lucru bun de la Akerson. Chiar nu vad rostul unei investitii in PSA.
    7 12
  • inexorabil
    Dar cine a zis ca Akerson reprezinta GM? De fapt, nu mai exista GM !!! Doar de drept. Brandul perpetuat din inertie. Societatea anterioara se numea General Motors Corporation (denumirea corecta, istorica --- veche de 101 ani --- si deci singura acceptabila), care si-a dat obstescul sfarsit in 2009. Ce a urmat dupa aceea (General Motors Company) nu inseamna decat reorganizarea patrimoniului (in orice caz, perimabil), sub protectia legii falimentului, de catre noul proprietar, Trezoreria SUA, astfel ca singura punte de legatura cu trecutul o asigura grasanii lasati mostenire la butoane.
    Asa ca dati-mi voie sa folosesc de acum expresia adecvata "Ramasita Inertiala General Motors" (RIGM).
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru