Şeful Honda: ”Vom construi un rival pentru Nissan Juke”

de Bogdan Mirică
Marti, 13.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Preşedintele Honda a declarat că vom vedea un rival pentru actualul Nissan Juke, bazat pe viitoarea generaţie a modelului Jazz, programată să se lanseze în 2014.

Succesul de care s-a bucurat noul Nissan Juke a dovedit tuturor că segmentul SUV-urilor de clasă mică are un potenţial încă neexploatat suficient. Honda a decis că e timpul să fure din clienţii rivalului său japonez şi promite să lanseze în următoarea perioadă un rival pentru Juke.

Anunţul a fost făcut chiar de Takanobu Ito în cadrul unui interviu acordat publicaţiei Autocar. Acesta a declarat că noua generaţie Jazz, programată să ajungă pe piaţă în 2014, va sosi în trei variante de caroserie: hatchback, sedan şi, surprinzător, SUV. Modelul va deveni unul global şi se va adresa unui public larg. Despre viitorul Jazz SUV, Takanobu Ito a spus doar că ”va fi un frate mai mic al actualului CR-V”.

Urmareste Automarket
Acelaşi Ito a ţinut să precizeze că Jazz este un model foarte important pentru viitorul Honda şi strategia anunţată deja: de la 4 milioane de maşini vândute în prezent pe an, Honda vrea să ajungă la 7 milioane până în 2017.
Pentru asta Honda nu va introduce însă un model low-cost pe piaţa europeană, ci se va concentra pe succesul actualului Civic.

În final, pentru a-i lămuri pe fanii care îşi doreau un rival pentru deja popularul Toyota GT86, şeful japonezilor a declarat că Honda le va răspunde rivalilor cu noua generaţie a hot-hatch-ului Civic Type R.

via Autocar

Comentarii (3)

  • Stirea e vechiuta in sensul ca intentia a fost exprimata de ceva timp, mai interesant era sa mentionati de noul sistem hibrid IDCD cu transmisie dublu ambreiaj cu motor electric incorporat ce va veni pe noul Jazz, care se alatura noilor IMMD cu 2 motoare electrice si Sport Hybrid SH-AWD cu 3 motoare electrice ce vor veni cu noile generatii de Accord, respectiv Acura NSX/RLX. Si cu un mic adaos la viitorul Type R, in sensul ca Ito a impus ca target "cel mai rapid FWD pe Nurburging". La cat de lesinata s-a aratat Honda in ultimii ani, era si timpul sa vina cu ceva spectaculos pe tava.
    9 1
  • Mea culpa, acum am vazut ca ati dat stirea cu IDCD.
    7 1
  • demonel
    @danny ai luat "deget rosu" ca ti-ai facut mea culpa :)))))
    foarte tare! cred ca unii nu se uita ce voteaza
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru