Seful Hyundai, acuzat pentru delapidare

De Catalin Dinu
Publicat Joi, 22.05.2008
La nici un an dupa ce a fost gasit vinovat de frauda si delapidare, presedintele Hyundai se confrunta cu acuzatii noi.

Esential

344 milioane de euro este valoarea delapidarilor din cadrul companiei Hyundai de care este acuzat Mong-koo.

Chung Mong-koo, presedintele Hyundai Motor Group si un alt membru din conducerea companiei au fost dati in judecata de o parte din actionarii companiei. Anul trecut, Mong-koo a fost gasit vinovat de frauda si delapidare pentru care a fost condamnat la trei ani de inchisoare. In ciuda acestui fapt, presedintele Hyundai nu si-a ispasit pedeapsa, chiar intorcandu-se la conducerea companiei in urma cu doua luni.

Actionarea in judecata a lui Mong-koo a fost facuta miercuri si are in vedere cercetarea unor pierderi ale producatorului auto. Acuzatiile venite din partea unor actionari minoritari se refera la delapidarea a aproximativ 344 milioane de euro care trebuiesc recuperati de la cei doi membri executivi Hyundai. Procesul urmeaza procedurile curtii de justitie de marti prin care procurorii au cerut condamnarea la sase ani de inchisoare pentru Mong-koo.

In luna septembrie a anului trecut, un tribunal a ajuns la concluzia ca Mong-koo este prea important pentru economia Coreei de Sud pentru a fi inchis, obligandu-l in schimb sa execute munca in folosul comunitatii reprezentata de scrierea unor discursuri si eseuri despre conducerea si managementul transparent, precum si plata unei donatii consistente in locul executarii pedepsei la inchisoare.

Sentinta noilor acuzatii va fi anuntata pe 3 iunie, cand se vor afla mai multe detalii despre acest caz.

Via | Automotive News

Taguri: Hyundai

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru