Șeful interimar Audi își dorește să rămână în funcție: “Mi-ar plăcea să ocup poziția de CEO pe termen lung”

de Paul Cosma
Joi, 11.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful interimar Audi, Bram Schot, și-a exprimat intenția de a ocupa funcția de CEO al constructorului german, pe termen lung, în contextul incertitudinilor legate de succesorul lui Rupert Stadler. Bram Schot a fost numit CEO interimar la Audi în luna iunie, după ce Rupert Stadler a fost arestat în scandalul Dieselgate.

La jumătatea lunii iunie, șeful Audi a fost arestat în Germania în dosarul trucării emisiilor diesel. Procurorii au spus atunci că Rupert Stadler a fost reținut de teamă că acesta ar vrea să ascundă dovezi în legătură cu scandalul Dieselgate.

Acesta fusese investigat pentru fraudă și publicitate falsă în scandalul trucării emisiilor. Prin urmare, Stadler a fost suspendat din funcție, iar conducerea Audi l-a numit șef interimar pe Bram Schot, unul dintre membrii board-ului, responsabil de vânzări și marketing din septembrie 2017.

Potrivit presei germane, Bram Schot (foto) spune acum că și-ar dori să rămână în funcție pentru o perioadă lungă de timp: “Sunt disponibil să fiu CEO Audi pe termen lung și mi-ar plăcea foarte mult”.

Principalul său concurent pe post ar fi Markus Duesmann, recrutat de grupul Volkswagen de la BMW, văzut ca înlocuitorul perfect pentru Rupert Stadler la șefia Audi. Însă, contractul lui Duesmann cu BMW expiră în septembrie anul viitor, iar o clauză îi interzice să meargă la un constructor rival în următoarele 12 luni.

Via Automotive News

 

Comentarii (3)

  • Cam... non-știre și asta - fiindcă ar fi și culmea ca olandezul Abraham Schot (economist fost șef Mercedes Italia și nu inginer-motorist ca Duesmann, fost și el la Daimler înainte de BMW) să NU vrea funcția de șef Audi, cu jde milioanele incluse.

    Da-n orice caz știrile de genul ăsta confirmă teoriile conspiro- și din domeniul auto (apropo de mafia celor 3 mari *premiumiști* nemți între care se plimbă continuu oamenii importanți.)

    Lăsînd însă și auto-omertele, și foamea de putere/mălai deoparte, ultimul paragraf m-a băgat într-o ceață densă - dar poate-s eu mai greu de cap. :-)
    10 1
  • interviu tipic la Audi:

    - Unde te vezi in urmatorii 5 ani?
    - Neacuzat, liber si fara catuse!
    5 4
  • "Lasa boss ca stiu eu niste bajeti din astia de le are cu calculatoarele...vorbesc eu cu ei si ne ajuta cu neste softuri d'alea shmekerite"
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru