Şeful Lamborghini: “Viitorul Gallardo va avea 600 de cai şi un design revoluţionar“

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 13.03.2012
Stephan Winkelmann a vorbit recent despre viitorul Gallardo. Supercarul va avea un design revoluţionar şi va folosi un motor V10 de 600 de cai putere.

Esential

600 de cai putere va oferi motorul V10 al viitorului Gallardo.

După ce a mai îndulcit aşteptarea fanilor cu unicul Aventador J, Lamborghini revine în laborator, unde continuă să lucreze la noua generaţie a modelului Gallardo.

Programat să debuteze în 2013, atunci când actuala generaţie se va pensiona oficial, urmaşul lui Gallardo va împrumuta designul agresiv al modelelor din SantAgata Bolognese, după cum însuşi Stephan Winkelmann, şeful italienilor, o declara. “Pentru noi, cei de la Lamborghini, designul nu evoluează ci se revoluţionează. Noul Galardo va fi dezvoltat după această filosofie“.

Acelaşi Winkelmann a lăsat să se înţeleagă că vom vedea un design agresiv, extrem de sportiv, cu o alură potrivită pentru ceea ce vom vedea sub capotă, un V10 mult mai puternic. Şeful italienilor a precizat şi că Gallardo va folosi resursele aceluiaşi propulsor V10, modificat însă pentru a livra 600 de cai putere, gestionaţi cu ajutorul unei transmisii automate cu dublu ambreiaj, programată să înlocuiască unitatea manuală actuală, cu şase rapoarte.

Viitorul Lamborghini Gallardo va utiliza platforma MSS, destinată a se regăsi şi pe Audi R8, dar şi pe viitoarele modele Porsche cu motor central.

Soluţia reprezintă una de compromis, diferită de cea aleasă pentru Aventador, care foloseşte fibră de carbon la nivelul structurii generale. Şeful italienilor a declarat că “această soluţie, deşi de succes pe Aventador, nu înseamnă că este o propunere ideală şi pentru alte modele“.

via l autoblog

Comentarii (2)

  • no, da hai odata...
    pur si simplu m-am saturat de modelul asta... tot editii peste editii, care de care mai limitate... cum mai spuneam, mai multe editii speciale decat modele produse...
    14 16
  • zarnesteanu
    Lamborghini macar vinde tot ce produce
    Altii scot editii peste editii care mai de care mai "performante" pe hartie dar raman cu ele in showroom-uri.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru