Şeful mărcii Lotus sugerează posibilitatea lansării unui crossover

de Sebastian Toma
Vineri, 06.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jean-Marc Gales, actualul CEO Lotus, a reconfirmat posibilitatea lansării unui crossover în gama constructorului britanic.

Jean-Marc Gales, actualul CEO al Grupului Lotus, reconfirmă intenţiile sale de a introduce un crossover în ofertă. Producătorul britanic este cunoscut pentru modelele sport cu o configuraţie cât mai simplă pentru a permite un nivel ridicat de agilitate şi o masă redusă, dar lansarea unui crossover ar putea fi pasul de care are nevoie compania pentru a-şi rotunji veniturile. Gales, precedentul şef al mărcii Citroen înainte de preluarea funcţiei de la Lotus, se declară nehotărât în privinţa configuraţiei noului model, fiind în discuţie atât un SUV, cât şi un coupe cu patru uşi, ambele modele fiind vehiculate de Gales într-un interviu anterior drept planuri de viitor pentru compania britanică.

Cinci minute cu Lotus Elise în Bucureşti

Viitorul crossover Lotus promite să încerce păstrarea valorilor mărcii pe cât posibil, printre obiectivele sale fiind o masă cât mai redusă, performanţe înalte pe circuit şi un nivel de manevrabilitate ridicat, obiectivul principal fiind reinventarea categoriei, nu simpla urmare a ”turmei”.

Şeful Lotus tinde să aleagă calea SUV-urilor pentru viitorul model al mărcii, deoarece acestea aparţin unui segment aflat într-o continuă creştere la nivel global. În ciuda tendinţelor mondiale privind introducerea sistemelor de conducere autonomă şi a diferitelor tehnologii de asistenţă a şoferului, şeful Lotus declară că acestea nu prezintă interes pentru clienţii Lotus, deoarece studiile derulate de companie în rândul bazei de clienţi nu relevă o dorinţă de renunţare la postul de conducere.

Lotus a prezentat în 2006 conceptul unui crossover, pe care l-a numit APX, prescurtat de la Aluminium Performance Crossover.

Cinci comenzi pentru Lotus la o săptămână de la debutul mărcii în România

Urmareste Automarket
În acelaşi timp în care este gândită lansarea unui crossover în gama Lotus, compania britanică se pregăteşte de lansarea lui Evora 400 şi de o revenire în forţă pe piaţa din Statele Unite ale Americii.
Altfel spus, Lotus nu va renunţa la gama de modele sportive, cu toate că este posibilă o uşoară deviere de la cursul actual prin introducerea mai multor sisteme de asistenţă a şoferului.

Via Reuters | Sursă foto

Comentarii (2)

  • Nu inteleg de ce nu avem deja cross-overe in campionatul de Formula 1, sau chiar SUV-uri ! just get it over with !
    10 0
  • Nota 10 pentru comentariu Mowgli!
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru