Șeful Mercedes-Benz vrea să colaboreze cu Apple și cu Google

de Sebastian Toma
Vineri, 21.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dieter Zetsche, șeful concernului Daimler, și-a declarat interesul pentru colaborarea cu Apple și Google pe diferite direcții de dezvoltare.

Dieter Zetsche, CEO-ul Daimler AG, a declarat într-un interviu că sunt posibile diferite tipuri de colaborări cu Appe și cu Google și că multe lucruri pot fi realizate din aceste parteneriate. Cei de la Automotive News au citat o parte din interviul acordat de directorul german publicației Deutsche Unternehmerboerse, în cadrul căreia Zetsche și-a declara intențiile de colaborare cu cei doi giganți ai tehnologiei din SUA. CEO-ul Daimler a explicat că acest tip de colaborare este posibil și necesar prin prisma avansului tehnologic al automobilelor, care necesită electronică de ultimă generație și acest lucru nu poate fi realizat fără experții din telecom și software ai celor mai avansate companii din domeniu.

Toyota și Ford se vor alia pentru a respinge ofensiva sistemelor Apple CarPlay și Android Auto

Implicarea Apple și Google în domeniul mașinilor autonome n-a trecut neobservată în fața lui Dieter Zetsche, care a declarat că o colaborare pe partea de software a mașinilor autonome ar putea fi interesantă pentru ambele tabere. Comentariile lui Dieter Zetsche în privința colaborării cu Apple și cu Google prezintă aceeleași idei ca declarațiile lui Martin Winterkorn, omologul său de la Volkswagen AG, care a declarat că își dorește o colaborare cu cele două companii.

Audi, BMW și Daimler au cumpărat Here Maps, divizia de navigație a celor de la Nokia

Urmareste Automarket
Dieter Zetsche a declarat că viitoarele colaborări cu Apple și Google vor trebui creionate bine din start, pentru că nu vrea să transforme compania pe care o conduce în furnizor pentru giganții tehnologici din California și nu dorește nici pierderea legăturilor cu clienții. Un parteneriat între Daimler și cele două companii americane ar trebui să îi pună pe colaboratori pe picior de egalitate și să nu le fure părților din independență.

Apple a bătut palma cu Ferrari, Mercedes-Benz şi Volvo pentru o interfaţă multimedia

Via Automotive News (înreg.) | Sursă foto

Comentarii (2)

  • Nu cu mult timp in urma spunea ca gigantii IT nu pot fi luati in serios de constructorii auto cu traditie.
    S-a razgandit mosu?
    7 4
  • pai mai bine partener decat concurent, n'asha domnu Musteatza?

    pai ce de-a manutze rosii luam io cand il banuiam pe mushulica asta de consum de etnobotanice. L-o fi trimis Adunarea Actionarilor la rehab si acum a descoperit cateva principii de management.

    na, e sa zic....
    10 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru