Șeful Peugeot: “Tranziția către mașinile electrice este foarte stresantă pentru toată lumea, nimeni nu știe cum va evolua”

de Petre Barac
Miercuri, 11.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Peugeot, Jean-Philippe Imparato, a declarat că tranziția către mașinile electrice este foarte stresantă pentru toată lumea, soluția simplă fiind ca fiecare model să fie oferit cu cel puțin o versiune “electrificată”.

Anul trecut, Peugeot a reușit să vândă peste 2.1 milioane de mașini, cu 10.4% mai multe decât în 2016. O contribuție consistentă a avut-o segmentul SUV-urilor, care au înregistrat vânzări majorate cu 60% și respectiv 600.000 de unități livrate în 2017.

CEO-ul Jean-Philippe Imparato a vorbit într-un interviu despre planurile pe care Peugeot le are pentru acest an, mai ales în contextul scăderii vânzărilor diesel de pe unele piețe europene.

“Tranziția către mașinile electrice este stresantă pentru toată lumea, dar noi avem o abordare simplă. Din 2019, fiecare model pe care îl vom lansa va avea o versiune electrificată, inclusiv noul 308. În funcție de reglementările și caracteristicile fiecărei piețe, trebuie să oferim clienților produsele cele mai potrivite. Nimeni nu știe cum va evolua această tranziție și de aceea trebuie să avem un răspuns global,” a declarat Jean-Philippe Imparato pentru publicația Automotive News Europe.

Șeful Peugeot are 2 obiective pentru Europa în acest an.

Primul dintre ele este ca, în fiecare țară, Peugeot să aibă o cotă de piață mai mare pentru clienții de flote decât în cazul clienților individuali. Al doilea obiectiv trasat de CEO-ul constructorului francez este creșterea cu 10% a vânzărilor pe segmentul LCV (vehicule comerciale ușoare).

Oficial a spus recent că Peugeot este bine poziționat ca să profite de vânzările bune pe care le-a avut în 2017 și să lanseze “câteva proiecte de SUV-uri interesante”.

Via Autonews

Comentarii (1)

  • Anonim
    Daca masinile electrice nu vor deveni mai ieftine si sa asigure o autonomie reala de minim 500 de km cu posibilitatea unei incarcari rapide in 10-15 minute nu vor castiga piata auto . La ora actuala lipseste si infrastructura necesara unei astfel de piete nici macar in tarile superdezvoltate nu exista o astfel de infrastructura bine pusa la punct . Chestia asta mie personal imi pare un hei rup pe care nu stiu cine il promoveaza ,dar un lucru este clar industria auto la momentul actual nu este pregatita sa treaca la marea electrificare la care viseaza unii !
    12 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru