Şeful Renault-Nissan: "10% din maşinile pe care le vom vinde în 2020 vor fi electrice"

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 12.04.2012
Carlos Ghosn, preşedintele Renault-Nissan, este încrezător în viitorul modelelelor electrice şi consideră că acest tip de vehicule va reprezenta 10% din totalul vânzărilor alianţei în 2020.

Deşi majoritatea publicului interesat de fenomenul auto este încă sceptic la ideea de a accepta vehicule electrice, constructorii auto sunt încrezători în succesul produselor lor cu zero emisii.

Carlos Ghosn, preşedintele alianţei Renault-Nissan, este unul dintre susţinătorii maşinilor electrice şi nu ezită să îşi reafirme convingerea că acest tip de mobilitate va deveni un succes în următorii ani. Ghosn este de părere că actualul Leaf şi viitoarele modele electrice cu sigla ZE din curtea Renault vor reuşi să intre în graţiile tuturor.

"Încă sunt convins că până în 2020 vehiculele electrice vor totaliza 10% din vânzările noastre. Nu am nici o îndoială că vehiculele cu zero emisii vor fi acceptate de publicul larg", a declarat Ghosn.

Pentru a-i convinge şi pe cei mai sceptici, preşedintele alianţei a anunţat că Nissan va extinde producţia lui Leaf şi dincolo de graniţele Japoniei, mai exact în Statele Unite. Decizia este oarecum surprinzătoare, având în vedere că modelul electric s-a vândut în doar 27.000 de exemplare la nivel global. Japonezii sunt însă optimişti şi estimează anul acesta vânzări vânzări cuprinse între 20.000 şi 25.000 pentru Leaf în SUA.

Carlos Ghosn nu se opreşte însă aici.

El mizează pe ofensiva electrică a gamei Renault ZE şi crede că în 2016 alianţa nipono-franceză va vinde, cumulat, 5 milioane de maşini electrice

via l turbo

Comentarii (6)

  • Mr. Fix It>
    Carlos Ghosn
    Tipul e absolut genial. Si foarte carismatic. De asta isi poate da seama oricine il asculta vorbind :)
    34 31
  • Renault Zoe e supeeeerb!
    31 28
  • AndreiRN
    Pesimist
    Cam slaba dorinta lui dar .......
    Or sa vanda alti 30 - 50 % electrice in lume in 2020
    23 22
  • @AndreiRN
    Renault-Nissan e singurul care a investit in masini electrice sume de ordinul miliardelor de euro, are cel mai avansat program tehnologic, iar Nissan Leaf e in prezent cea mai vanduta masina electrica din lume. Fii mai realist.
    23 24
  • AndreiRN
    Realist
    Eu, Andrei sunt fantastic de realist.
    Chiar am si nume nu sunt acolo un mascarici oarecare.
    Masinile hibride si cele electrice vor vedea o dezvoltare fantastica in ciuda guvernelor care traiesc pe spinarea soferilor care le dau fondurile la pompa de benzina.
    Pana in 2020 vor aparea pe piata masini de serie cu celule solare pt incarcare.
    China care este cel mai mare producator de bateri si motoare electrice si celule solare vor impinge aceasta technologie pe toate pietele mondiale chiar daca sub embleme mondiale.
    Marea intrebare este:
    De unde vor mai suge guvernele?
    3 7
  • Stefan
    lucrurile evolueaza in bine
    Masinile electrice vor avea sustinere tot mai mare pe viitor. Atat din partea guvernelor cat si din partea populatiei. Sunt chestiuni peste puterea de intelegere a unor indivizi.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru