Şeful Volkswagen: Anul 2012 va fi mai greu pentru toată lumea

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 21.11.2011
Şeful Volkswagen a declarat că anul 2012 va fi mai dificil pentru toţi constructorii care operează pe piaţa din Europa, deoarece va urma o scădere a cererii pe toate pieţele.

Martin Winterkon, şeful Volkswagen, a declarat că anul 2012 va fi mai greu pentru toţi constructorii care operează pe piaţa din Europa. Şeful corporaţiei germane a discutat cu cei de la Handelsblatt şi le-a împărtăşit previziunile sale. Anul 2012 urmează să marcheze o scădere semnificativă a cererii pe piaţa din Europa. Pieţele din Italia şi Spania ar putea fi cele mai afectate pieţe în 2012, estimează Winterkorn. Cu toate acestea, concernul german va avea 500.000 de angajaţi până la finele anului viitor.

În ceea ce priveşte acţiunile Suzuki deţinute de Volkswagen, Winterkorn şi-a reafirmat refuzul privind vânzarea pachetului de acţiuni. Practic, cei de la Volkswagen nu vor nici să vândă 19.89 procente din acţiunile Suzuki unui alt producător, nici să le vândă înapoi japonezilor. Nemţii deţin 112.21 milioane de acţiuni în cadrul Suzuki.

Matthias Mueller, şeful Porsche, este aşteaptă să angajeze încă 1.200 de salariaţi, anunţă nemţii de la Bild.

Între timp, Rupert Stadler, şeful Audi, a declarat că plănuieşte angajarea a 10.000 de oameni până în 2020. Deşi situaţia din Europa va fi dificilă pentru toţi constructorii, piaţa din China este aşteptată să ofere un nivel bun de creştere, Winterkorn fiind încrezător în privinţa şanselor de a vinde peste două milioane de unităţi pe an pe respectiva piaţă.

Via | InAutoNews

Comentarii (5)

  • Winterkon
    S-a trezit si asta! Carlos Ghosn a fost insa mai destept cu o secunda decat el.Cand a spus-o Ghosn ati declarat ca e nebun si ca se refera strict la Renault. Ei bine, nu! Treaba e nasoala...

    http://www.automarket.ro/stiri/presedintele-renault-2012-este-un-an-extrem-de-nesigur-41212.html
    14 8
  • bine ar fi sa le scada vanzarile drastic! ca eu unul m-am saturat de tdi-urile astea zgomotoase si de vw astea lipsite de orice farmec!
    7 7
  • Marile grupuri au de unde sa scada, la cei mai mici va fi mai trist, cel putin in Europa
    10 0
  • @mda
    Nu stiu daca Ghosn a fost mai destept neaparat ca a spus-o. Winterkon in schimb a actionat, prin scoaterea pe piata a unor modele noi cu costuri minime (Vezi noul Passat, Golf etc, care nu sunt decat facelift-uri ale vechilor modele). :)) Asta ii va ajuta sa treaca perioada mai dificila cu costuri reduse, pt ca vanzari vor avea din inertie, chiar daca produsele nu sunt neaparat cele mai bune.
    1 4
  • @C-G-C
    Crezi ca politica lui Winterkon e singulara? Sau crezi ca e vreun geniu ca a facut asta? Sa conduci o conglomerat inseamna mai mult de atat.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru