Șeicii din Dubai așteaptă mașinile autonome ca să scape de probleme: "Avem șoferi din 200 de țări care au culturi rutiere contrastante"

de Mircea Meşter, Foto: Dreamstime.com
Marti, 26.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vârful atacului mașinilor autonome ar putea fi o țară arabă. Emiratele Arabe Unite - și în principal Dubaiul - așteaptă tehnologiile noi cu brațele deschise pentru că acestea ar elimina accidentele cauzate de șoferi.

Esential 1 din 4 mașini care vor circula în Dubai în 2030 vor putea să se autopiloteze.
Chiar dacă mașinile complet autonome par încă o chestiune științifico-fantastică într-o țară precum România, în care mai mult de jumătate dintre șosele sunt marcate prost sau pur și simplu rămân fără marcaje rutiere corespunzătoare între reparații, alte țări așteaptă cu brațele deschise noile tehnologii. Motivul: acestea vor duce la scăderea drastică a accidentelor.

Emiratele Arabe Unite sunt printre țările care privesc cu ochi buni apariția mașinilor care se conduc singure. Într-un simpozion pe teme de transport care a avut loc recent în Dubai, specialiștii în infrastructură și transport au concluzionat că noile tehnologii vor ajuta traficul din Emirate din simplul motiv că vorbim despre unul dintre puținele locuri din lume în care accidentele au loc din cauza diferențelor majore de cultură dintre șoferii care circulă pe străzi și șosele. În plus, adopția acestor tehnologii va fi mult mai ușoară decât în alte cazuri pentru că infrastructura disponibilă în Dubai, de exemplu, se numără printre cele mai moderne din lume.

"Potențialul este în mod particular acut în Emiratele Arabe Unite pentru că vorbim de șoferi de 200 de naționalități pe străzi, iar aceștia au o cultură și așteptări rutiere foarte contrastante.

Credem că Orientul Mijlociu are toate atributele fizice, legislative și comportamentale să fie vârful de lance al procesului de adopție a mașinilor autonome. Iar acest lucru ar oferi beneficii majore, pentru că el construiește orașe mai sigure, mai curate, mai competitive și mai bine adaptate vieții", spune Lee Woodcock, director pe zona de mobilitate inteligentă al companiei Atkins, care se ocupă de consultanță la nivel de inginerie.

Orientul Mijlociu are toate atributele fizice, legislative și comportamentale să fie vârful de lance al procesului de adopție a mașinilor autonome.


Planurile Dubaiului de a deveni un oraș-model din acest punct de vedere fuseseră deja subliniate de Șeicul Mohammed bin Rashid, guvernatorul emiratului, care susținea în luna aprilie că 25% dintre mașinile care vor circula aici în 2030 vor fi realizate de mașini complet autonome. 

Conform consultanților în transportul autonom, primii pași spre o lume de mașini autonome vor fi făcuți în zonele în care acestea au trasee clar stabilite, cum ar fi aeroporturile.

"Aici, traficul este monitorizat îndeaproape, are reguli clare și e predictibil", încheie Lee Woodcock.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru