Sergio Marchionne a renunțat la propunerea unei fuziuni cu General Motors

de Sebastian Toma
Joi, 16.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unei surse din cadrul Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne a renunțat la ideea unei fuziuni cu General Motors, titrează New York Times.

Esential 2014 este anul în care Fiat a finalizat achiziția Chrysler.
Sergio Marchionne, șeful Fiat Chrysler Automobiles, a renunțat la ideea unei fuziuni cu General Motors. Mai mult decât atât, refuzul companiei rivale de a semna o alianță cu FCA l-a făcut pe Marchionne să nu mai caute activ o fuziune cu un alt producător de automobile. Directorul companiei italo-americane preferă să consolideze afacerea actuală și să mai aștepte până când va realiza cea de-a doua mare fuziune din cariera sa, pe care dorește să o semneze până se va pensiona. Marchionne a ținut s menționeze că o fuziune nu va însemna tăieri masive de costuri prin reducerea locurilor de muncă și că nu aceasta este strategia lui.

Sergio Marchionne: "Sunt deschis la o fuziune cu Google sau cu Apple"

Marchionne a declarat în interviul acordat celor de la NY Times că interesul său a scăzut dramatic pentru o fuziune de la momentul refuzului din martie 2015.

Cu toate acestea, directorul FCA continuă să aibă o convingere că fuziunile între producătorii de automobile și sinergiile de grup rezultate sunt cruciale pentru industria auto. Prin aceste colaborări, producătorii pot să maximizeze investițiile în noi tehnologii și să amortizeze mai rapid costurile acestor dezvoltări, pe care le pot introduce mai rapid și mai ieftin în fabricație pe modelele din ofertă.

Sergio Marchionne, şeful concernului FCA, s-ar putea retrage de la conducere în 2018

Urmareste Automarket
"Ideea principală este că există o metodă mai bună de a conduce această afacere.
O să aștept și o voi realiza într-o zi
", le promite Marchionne omologilor săi de la conducerea celorlalte companii din industria auto. Până la fuziunea visată, Marchionne a pus la cale prosperitatea economică a Fiat Chrysler Automobiles, un fenomen pe care directorul companiei vrea să-l facă simțit pentru fiecare angajat în parte, Sergio promițând că fiecare angajat va beneficia de succesul financiar al FCA.

Via NYTimes

Comentarii (5)

  • ba Sergio, parca ti-am zis sa nu mai scrii editoriale lunare/saptamanale pe AM, mai lasa-ne cu fuziunile tale
    9 8
  • MuresMures
    nu is in stare sa faca o masina ca lumea ...numai sa faca fuziuni astia de la Fiat .. si desigur sa se uite cu limba scoasa la vw..
    8 13
  • inexorabil
    Gata, ce şi-a zis Sergiulică: “Mă combin cu o superputere şi, automat, ajung pe primul loc în lume fără niciun efort. Face GM vreo minune şi rentabilizează şi căruţele mele, că doar nu le-ar prelua degeaba. Îi vrăjesc eu pe alde Barra cum că ce câştigaţi ar fi cu mirobolantul Dodge Charger SRT Hellcat. Plus că aş avea ocazia să le văd pe VAG şi Toyota net depăşite la vânzări. Iar ca angajat al macro-corporaţiei imaginate de mine, remuneraţia nu va fi de lepădat…”. Numai că socoteala din minte…
    5 4
  • Sergiu + Marioara = NU
    4 1
  • @Inexorabil , lasa commenturile pe AutoMarrket, risipă de talent. Apuca-te si tu de scris o carte, chiar una pe teme auto. Cu sefi de companii auto chiar ca se pare ca le citesti gândurile. ;) Baga-l si pe Marchione ca e la modă.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru