Sergio Marchionne confirmă relansarea lui Ferrari Dino

de Bogdan Mirică
Vineri, 05.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sergio Marchionne a anunțat că Ferrari va relansa numele Dino pe un model nou. Spre deosebire de strămoșul său, noul Dino nu va fi deloc un model accesibil și nu va introduce o nouă gamă.

Deși s-a vorbit îndelung despre posibilitatea de a vedea o renaștere a modelului Ferrari Dino ca un supercar entry-level al brandului din Maranello, nici un oficial italian nu a confirmat această intenție. Până astăzi, când Sergio Marchionne, șeful grupului Fiat-Chrysler a anunțat planurile pentru renașterea numelui Dino.

Într-un interviu acordat publicației britanice Autocar, Marchionne a recunoscut că Dino va reveni pe piață, singura necunoscută privind lansarea sa fiind data. Oficialul italian a ținut însă să precizeze că noul Dino nu va avea aceeași misiune cu vechiul model: nu va fi un Ferrari adresat maselor, nu va fi mai ieftin și nici nu va avea rolul de a introduce o nouă gamă.

”Am putea produce un Dino de 500 de cai putere, însă el nu va fi deloc un Ferrari ieftin. Brandul nostru este unic și trebuie să fie protejat. Prefer să produc cu 500 de unități mai puțin decât cere piața, decât să produc cu 500 mai mult decât cere ea. Nu trebuie să ne jucăm cu exclusivitatea brandului Ferrari”, a declarat Marchionne.

Nu trebuie să ne jucăm cu exclusivitatea brandului Ferrari

Sergio Marchionne
șeful Grupului FCA
Despre viitorul Ferrari Dino nu se știu foarte multe.
Speculațiile vorbesc despre un model poziționat la același nivel de preț cu actualul California, dar orientat mai mult către plăcerea de a conduce.

Propulsia ar urma să fie asigurată de un motor V6 bi-turbo, întrucât Marchionne a declarat că studiile de fezabilitate privind introducerea unui motor cu șase cilindri în gama Ferrari, a fost pozitiv. Italienii sunt avantajați și de faptul că uzinele lor produc deja asemenea motoare V pentru celelalt brand de sub umbrela Fiat, Maserati.

Comentarii (1)

  • Daca nu are nici o legatura cu filozofia vechiului model Dino de cel- mai numesc Dino.
    8 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru