Sergio Marchionne: "Sunt deschis la alianţe, dar nu vrem să vindem Alfa Romeo"

de Sebastian Toma
Joi, 31.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Şeful concernului FCA, Sergio Marchionne, a venit cu un răspuns oficial referitor la zvonurile recente legate de o potenţială fuziune între Fiat şi alţi producători din Europa, printre care au fost vehiculate concernele Volkswagen şi PSA Peugeot-Citroen.

Esential 8 modele noi va lansa Alfa Romeo în următorii ani.
5 miliarde de euro va investi FCA în marca Alfa Romeo.
Sergio Marchionne, şeful concernului Fiat Chrysler Automobiles, a venit cu lămuriri în cazul zvonurilor recente privind un nou parteneriat al conglomeratului italo-american. Directorul FCA se declară deschis oricărui parteneriat care va duce la reducerea costurilor pe piaţa din Europa şi anunţă o investiţie de cinci miliarde de euro în marca Alfa Romeo. Marchionne aduce şi o completare acestor informaţii, subliniind faptul că marca Alfa Romeo nu este de vânzare, declarând că FCA nu este interesată de schimbul de branduri în schimbul lichidităţilor. Şeful concernului italo-american nu este la prima declaraţie în care refuză public vânzarea Alfa Romeo, respingând în repetate rânduri o ofertă a lui Ferdinand Piech, un înalt oficial al concernului Volkswagen, care s-a declarat foarte interesat de marca italiană.

Sergio Marchionne: "Piaţa din Europa nu şi-a revenit încă"

Viitorul mărcii Alfa Romeo se bazează pe o nouă platformă, numită Giorgio, care va avea configuraţii cu tracţiune spate şi versiuni opţionale cu tracţiune integrală.

Modelele care vor fi construite pe această platformă au scopul de a creşte vânzările mărcii de la 74.000 de unităţi pe an, nivelul din 2014, la peste 400.000 de unităţi pe an până în 2018. Italienii vor lansa opt modele noi în gama Alfa Romeo în încercarea de a atinge ţintele de vânzări dorite de conducerea companiei. Pe parcursul celor 10 ani ai lui Marchionne în fruntea concernului Fiat, Alfa Romeo nu a reuşit în niciun an fiscal să obţină profit.

Sergio Marchionne: "FCA va supravieţui chiar dacă nu va atinge obiectivele de vânzări"

Sergio Marchionne are aşteptări mari de la Alfa Romeo, o marcă achiziţionată de concernul Fiat în 1986. În ciuda pierderilor, Marchionne doreşte să păstreze brandul în portofoliu şi să-l aducă la profit.

Alfa Romeo va deveni o marcă de sine stătătoare

Urmareste Automarket

În ceea ce priveşte fuziunea dintre Fiat şi PSA Peugeot-Citroen sau Fiat şi Volkswagen Group, Sergio Marchionne declară că nu are nimic de spus despre acest subiect.

Concernul italo-american este deschis oricărei alianţe, cât timp aceasta nu implică vânzarea unui brand din portofoliu, subliniază Marchionne. Recent, italienii au semnat o colaborare cu francezii de la Renault pe segmentul vehiculelor comerciale. În baza noului parteneriat, Renault va construi înlocuitorul lui Scudo în Franţa începând cu a doua parte a lui 2016.

Oameni cu vocaţie: Sergio Marchionne, magicianul care a construit mariajul Fiat-Chrysler

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (4)

  • Deja a aparut zvonul cum ca VAG ar dori sa cumpere Fiat-Chrysler cu totul, nu doar Alfa Romeo! Ma mir ca nu ati scris niciun articol pe aceasta tema...
    8 6
  • Ai dreptate Dany, VW vrea Alfa Romeo, si cum Sergio n-o vinde, vrea sa-i cumpere cu totul :)

    De ce Sergio nu:

    - vinde LANCIA la alta firma, din Europa sau China, daca nu vrea s-o transforme in genul la DS de la Citroen

    - Fiat merge slab, AR si mai slab

    - are 4-5 proiecte prezentate pana acum in ultimii 10 ani, mai sta 4 la putere si nimic notabil

    - a reusit sa urce JEEP si cam atat

    prea putin pentru 10-14 ani.......

    altii o luau de la ZERO si erau mai sus.....

    Manager slab...... are atatea branduri cu care poate face treaba si, el, nimica............

    Pacat, mare pacat.............. se misca de parca ar fi spion american :)
    8 3
  • @ dany
    Azi John Elkann a declarat ca banca centrala a Chinei detine 2 % din FCA . Ar fi interesant sa aflam si restul actionarilor in afara de Exxor ( cel mai mare actionar FCA ) care detine 30 % . Procentual cati sunt din Europa, din America de N, din Orientul mijlociu sau din Asia .
    2 2
  • Exor - 30.5%
    BlackRock Investment - 3.1%
    Investitori institutionali din UE - 26.7%
    Investitori din afara UE - 11.6%
    Alti actionari - 24.9%
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru