Service-ul "curat ca un showroom", ideea unor arhitecţi japonezi

de Sebastian Toma
Luni, 26.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O casă de arhitectură din Japonia a renovat un service cu scopul de a-i oferi un aspect mai prietenos. Acesta se numeşte Speedshop Type One şi elimină toate elementele clasice ale unui service.

Speedshop Type One este numele noului proiect al japonezilor de la Torafu Architects. Vorbim despre conceptul unui service fără podele murdare, fără unelte la vedere şi concentrat pe maşini. Ideea pe care au urmat-o arhitecţii niponi este cea a unui showroom, pentru a întâmpina clienţii într-o atmosferă plăcută, diferită de cea a unui service obişnuit. Primul pas a fost reprezentat de vopsirea încăperii într-o culoare care să scoată în evidenţă automobilele venite "în vizită", ca apoi să deghizeze elevatoarele în aceeaşi culoare.

Arhitecţii au adăugat pereţi falşi pentru a ascunde zonele de depozitare ale uneltelor şi ale pieselor, iar plafonierele au fost deghizate în spatele unor panouri din aluminiu, care reflectă mai multă lumină naturală în atelier. În cazul în care mecanicii vor să transporte anumite obiecte prin atelier, aceştia au la dispoziţie un set de cărucioare dedicate, vopsite tot în gri.

Via Dezeen

Comentarii (7)

  • kumite
    Fiabilitate respirata prin toti porii.Asa trebuie sa arate un service pt.japoneze.La atata fiabilitate,nici macar nu ai nevoie de scule.Ultima frontiera...
    19 3
  • Jos palaria pentru japonezi.
    10 6
  • alea or fi masini electrice ca de-aia nu vezi pe-acolo scule ! o surubelnita intra in buzunarul muncitorului si nici nu face mizerie .... cit despre pete de ulei, etc ... poate era bun un bazin cu apa sa le faca macar o baitza daca tot n-au ce lucra la ele ! ....

    si-au facut si aia reclama ....dar e cam anapoda .... vorba aia : teoria ca teoria, da' practica ne omoara !

    ce au facut aia acolo se vede clar ca e treaba de arhitect nu de mecanic .... un mecanic de vrea sa lucreze apoi are nevoie de scule / instalatii linga masina .... nu aiurea .... asa cum au facut ei le mai trebuie acolo la fiestecare mecanic un ajutor ca sa faca naveta dupa scule, piese, etc .... si atunci cit o fi ora de lucru la unu ca ala ? hai nu dublu, dar cu 50 % mai mult in mod sigur .... drumuri bune tuturor !
    8 6
  • ala bun
    ba dapoi voi nici macar nu stiti sa apreciati un proiect misto ... nu trebuie pus neaparat in practica desi eu unul cred ca se poate pune in practica dar nu in Romania . Mai apreciati si voi ca tot ce faceti e sa criticati ....
    3 5
  • In Japonia nu e SF, e foarte realizabil. Pentru ca acolo masina nu ajunge cu noroi pe ea. Si DA, e visul oricarui mecanic sa lucreze la o masina curata,
    3 0
  • kumite
    Este doar un proiect,o utopie.Prin definitie,un atelier auto nu poate fi ca un laborator.
    7 2
  • cred ca nu e important sa fie curatenie neaparat intr-un service auto. Important e sa aiba mecanici buni si sa foloseasca piese originale. Eu nu imi duc masina decat la Autocar in service. Sunt niste adevarati profesionisti.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru