Serviciul RAR pentru verificarea daunelor mașinilor second-hand apare în cel mult două luni: prețul unei interogări, între 3 și 5 euro

de Cornel Șocariciu, Foto: Dreamstime
Marti, 28.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Registrul Auto Român pregătește un serviciu cu ajutorul căruia cei interesați de un vehicul second-hand înmatriculat în România pot afla informații despre numărul de kilometri, eventualele probleme tehnice sau daune.

La începutul anului, Autoritatea de Supravegere Financiară (ASF) și Registrul Auto Român (RAR) au anunțat că vor implementa un serviciu pentru o informare rapidă, corectă și transparentă a cumpărătorilor de autovehicule second-hand înmatriculate în România.

Conform unor declarații făcute de Roxana Dima, purtătorul de cuvând RAR, în prezent cele două instituții lucrează la bazele de date, iar în cel mult două luni serviciul va deveni activ. Totodată, oficialul RAR spune că prețul unei interogări va fi cuprins între 3 și 5 euro.

"Acum încă se lucrează la baza de date disponibilă la nivel național care cuprinde toate mașinile înregistrate în România. Pentru mașinile înmatriculate în străinătate se lucrează deja pentru a putea fi făcută extinderea bazei de date", a declarat Roxana Dima pentru Economica.

În aceste condiții, cei interesați de o mașină second-hand înmatriculată în România vor trimite un SMS către RAR și vor primi informații generale despre daunele înregistrate, numărul de kilometri și eventualele probleme tehnice.

Pe piața din România există și alte website-uri care furnizează astfel de servicii atât pentru vehiculele înmatriculate în țară, însă prețurile practicate sunt mai mari decât cele anunțate de RAR.

Via | Economica

Comentarii (4)

  • Daca e sa ne luam dupa articol, atunci serviciul oferit de RAR este o versiune mai ieftina a altor servicii existente care interogheaza bazele de date de la asiguratori pentru inregistrari de daune.
    Marele avantaj al acestui serviciu va fi (sper sa fie) faptul ca acceseaza baza de date a ITP-urilor si inregistrarile bianuale ale kilometrajelor.
    1 0
  • Saracie
    In era high tech astia ne invita sa dam SMS? Deci presupun ca tot pe SMS primim si informatiile..adica un qaqat de text insiruit cu virgule? Faceti ba saraciilor un portal de moare lumea, ca avem si super net si super IT.isti.. ca sa avem unde baga emailul, sa primim ditamai paginile A4 cu date misto afisate, parafate oficial si cu antet color RAR. De toti banii aia 5 euro!
    10 1
  • Buna initiativa, felicitari RAR ! Va ajuta putin la transparentizarea pietei si scaderea numarului de tepe. Desi - daca presupunem ca va folosi pozele si datele de la inspectia ITP/RAR- ele au fost deja cosmetizate odata cu masina pregatita de examen. Remarcabil oricum pentru o firma de stat, cam asta e maximul a ceea ce putem astepta.
    0 0
  • dragnea ftw
    bravo psd!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru