Sfârşitul unei epoci? Volkswagen ar putea renunţa la vânzarea de maşini diesel în Statele Unite: "Maşinile electrice şi hibride vor avea prioritate"

de Daniel Popescu
Duminica, 18.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen ar putea renunţa la vânzarea de maşini diesel în Statele Unite chiar dacă va primi acordul americanilor de a le comercializa din nou, întrucât vrea să mizeze pe modele electrice şi hibride.

Volkswagen nu mai are dreptul de a vinde maşini diesel pe teritoriul Statelor Unite după izbucnirea scandalului Dieselgate, iar o ridicare a acestei interdicţii ar putea avea loc în cel mai bun caz în cursul anului viitor.

Totuşi, chiar dacă această interdicţie va fi în cele din urmă ridicată, este posibil ca Volkswagen să renunţe complet la vânzarea de maşini diesel în această ţară.

Informaţia vine de la Hinrich Woebcken, şeful operaţiunilor Volkswagen din America de Nord, care a afirmat în cadrul unui interviu că grupul german ar putea ar putea renunţa la vânzarea de maşini diesel în acest stat.

Urmareste Automarket
Chiar dacă reprezentanţii din Germania nu au comentat afirmaţia, aceştia au admis că nu au luat în că o decizie finală în această privinţă.
În plus, aceştia anticipează că vânzările ar fi semnificativ mai mici decât cele premergătoare scandalului, când erau de 25% din totalul vânzărilor grupului pe piaţa americană. În schimb, Volkswagen intenţionează să se concentreze pe comericalizarea de maşini electrice şi hibride, mai ales în contextul în care normele de poluare vor deveni mai dure spre finalul acestui deceniu.

"Diesel-ul va exista acolo unde are sens pentru piaţă, dar noile concepte de trenuri de rulare precum cele pur electrice sau o varietate de modele hibride ies în faţă, în special ca urmare a faptului că apar regulamente mai stricte", a precizat o purtătoare de cuvânt a Grupului Volkswagen.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • Nu pricep dc ar fi trebuit ei sa intre pe piata americana cu un diesel ?
    3 1
  • nu aveau ce cauta cu un diesel ,in USA,pt ca acolo predomina benzina pt ca este foarte ieftina ,cine a gandit strategia asta l-as castra acum ,dieselul merge la oameni saraci in europa unde nu ne permitem motoare mari ,ca americanii ,la noi predomina 2.0 diesel sau maxim 1.8 benzina ,restul sunt cu motoare mari in tara ii numeri pe degete ,pe ci cu motoare mari ,ia uitati-va in jurul blocurilor sau pe strada numarati chiar de curiozitate intr-o zi cate masini cu motoare mari vezi ,vei fi surprins,si atunci de ce a trebuit sa intri ,o spun tot eu pt ca diselul din europa nu a trecut aici hai sa vedem tine smecheria cumpara lumea diesel uite ca cumpara pai hai sa fabricam si dai neica ,
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru