Sfârșitul unei ere la Daimler: Dieter Zetsche va părăsi postul de CEO după 12 ani. Suedezul Ola Källenius va fi noul șef al grupului și CEO Mercedes-Benz

de Paul Cosma
Miercuri, 26.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dieter Zetsche se pregătește să părăsească postul de CEO Daimler, la sfârșit de 2019, după 12 ani de activitate. În locul său va fi numit suedezul Ola Källenius, pe postul de CEO Daimler și Mercedes-Benz, urmând să devină primul șef executiv non-german din istoria grupului.

Grupul Daimler a anunțat schimbări importante în structura conducerii sale, în vederea “provocărilor prezentate de transformarea industriei auto.”

Mandatul actualului board de supraveghere Daimler AG expiră în 2021, iar nemții vor să pregătească succesiunile încă de pe acum. Cea mai importantă schimbare va fi părăsirea funcției de CEO Daimler și Mercedes de către Dieter Zetsche, la sfârșit de 2019, după 12 ani de activitate.

În locul său va fi numit suedezul Ola Källenius, ce va deveni primul șef executiv non-german din istoria grupului. Totuși, Dieter Zetsche nu va părăsi complet structura de conducere Daimler.

După o perioadă obligatorie” de doi ani de “cooling-off”, Zetsche va fi propus ca președinte al boardului de supraveghere începând cu anul 2021. Propunerea va veni din partea actualului președinte Manfred Bischoff, al cărui mandat expiră peste 3 ani.

Revenind la viitorul șef Mercedes, Ola Källenius a intrat în boardul de management Daimler AG în ianuarie 2015, fiind și membru din 2017 în comisia care supravegheză cercetarea și dezvoltarea mașinilor Mercedes-Benz.

Anul trecut, mandatul său a fost extins până în decembrie 2022.

Via Daimler

 

Comentarii (1)

  • E bine si cu Ola Kallenius. E apropiat de Toto Wolff si este fan F1. In 2008-2009 a fost responsabil de dezvoltarea KERS pentru Mclaren Mp4-24.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru