Și chinezii plâng câteodată: cea mai mare piață auto din lume a înregistrat cea mai mare scădere a vânzărilor din ultimii 7 ani

de Paul Cosma
Luni, 15.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările de mașini noi în China, cea mai mare piață auto din lume, au înregistrat în luna septembrie cea mai mare scădere din ultimii 7 ani. Analiștii susțin că am putea asista la prima “contracție” a pieței din China din ultimele decenii, pe fondul încetinirii economiei și a “războiului tarifelor” cu Statele Unite.

China a consemnat a treia lună la rând cu scădere a vânzărilor de mașini noi și continuă perioada mai puțin favorabilă din acest punct de vedere.

În luna septembrie, vânzările au scăzut cu 11.6% până la un total de 2.39 milioane de unități, marcând cea mai slabă performanță din ultimii 7 ani, potrivit datelor CAAM (asociația constructorilor auto din China).

De vină ar fi încetinirea economică și “războiul tarifelor” cu Statele Unite, iar liderii de la Beijing sunt așteptați să ia măsuri pentru a redresa unul dintre cele mai importante sectoare ale industriei la nivel global.

“Industria auto a fost un motor de creștere economică pentru China în ultimii ani. Acum se află în scădere,” a punctat unul dintre oficialii CAAM.

Estimările specialiștilor arată că piața auto din China ar putea să înregistreze o “contracție” în 2018, pentru prima dată de la începutul anilor 1990 încoace.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • Observatie
    Mircea se pricepe la titluri.
    Din pacate, nu toti cei din redactie au imaginatia si, mai ales, inspiratia lui.
    E adevarat, pentru asta e nevoie nu doar de talent, ci si de multa cultura generala.
    Luati-o ca o critica pur constructiva.
    Ar fi pacat sa coborâti la nivelul unor titluri precum:
    "Chinezilor nu le vine sa creada! Soc in Asia! Dezastrul la care nu se gândea nimeni!"
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru