Siguranța pe primul plan: Toyota cere precauție din partea constructorilor care dezvoltă mașini autonome

de Petre Barac
Duminica, 05.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota cere precauție din partea industriei auto în “cursa” pentru dezvoltarea mașinilor autonome. Japonezii spun că siguranța cetățenilor trebuie să fie pe primul plan.

Producătorii auto care promit mașini complet autonome, fără nevoia de volan sau de șofer, trebuie să fie “controlați la sânge”, potrivit Toyota.

“Această tehnologie pentru mașinile complete autonome are nevoie de o inovație în domeniul inteligenței artificiale de care nimeni nu este capabil deocamdată”, a spus Gill Pratt, șeful Toyota Research Institute.

Japonezii îndeamnă la precauție din partea constructorilor care dezvoltă mașini autonome și spun că siguranța cetățenilor trebuie să fie pe primul plan.

Toyota va adopta o atitudine conservatoare, concentrată pe siguranța în trafic, cu scopul suprem de a nu înregistra nicio victimă în urma accidentelor.

“Scopul nostru este să dezvoltăm o mașină care să nu provoace niciodată un accident, indiferent de comportamentul șoferului”, a explicat același Gill Pratt, numit anul trecut să conducă institutul de cercetare de la Toyota, ce beneficiază de un buget de un miliard de dolari.

Toyota vrea să ofere din 2020 o funcție Highway Teammate, prin care mașinile sale să schimbe singure benzile pe autostradă și să efectueze depășiri.

O a doua tehnologie Urban Teammate, care să permită condusul autonom pe toate drumurile publice, ar urma să fie lansată ulterior.

Via Autonews

Comentarii (2)

  • pai cam asta spunem si eu si Inexo de ceva vreme, acum ca cineva din industrie o spune poate ca nu vor mai rade prosteste de noi toti habarnistii aplaudaci care comenteaza pe AM
    8 0
  • Edikkk
    strugurii sunt acri...

    Toyota se uita cam cu jind la Tesla...

    oricum au ramas in urma chiar si in domeniul masinilor hibride, unde Nissan Note e-power a batut 3 luni de zile vanzarile de Toyota Prius chiar in Japonia acasa la ei !
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru