Simone Tempestini a câștigat Raliul Iașului și a devenit dublu campion național la doar 22 de ani

de Mircea Meşter, Foto: Rallyzoom.ro
Luni, 12.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Simone Tempestini (Napoca Rally Academy) și-a dominat adversarii în Raliul Iașului și a reușit să-și adjudece al doilea titlu de campion național cu o etapă înaintea finalului de competiție.

Pilotul italo-român Simone Tempestini a reușit să câștige lejer Raliul Iașului, desfălurat în weekend-ul care tocmai s-a încheiat, și să-și adjudece astfel al doilea său titlu consecutiv în Campionatul Național de Raliuri Dunlop cu o etapă înaintea finalului de sezon. Tempestini și copilotul său, Marca Banca (Ford Fiesta R5), au terminat Raliul Iașului la aproape două minute de locul al doilea, echipajul Dan Gîrtofan-Tudor Mârza (Skoda Fabia R5), reușind să câștige toate probele etapei cu excepție superspecialei care s-a desfășurat pe un circuit stradal închis în centrul orașului Iași.

Simone Tempestini, care concurează pentru Napoca Rally Academy, și-a adjudecat astfel etapa la pas, deși aceasta a fost presărată cu incidente și abandonuri de marcă. Printre acestea s-a numărat cel al lui Bogdan Marișca, coleg de echipă cu Tempestini, care a fost nevoit să iasă din competiție după ce au ieșit în decor în prima zi de întreceri, pe proba specială cu numărul 4.

După ce s-a asigurat că nu mai poate fi ajuns din spate la puncte de Dan Gârtofan, Simone Tempestini se va concentra în următoarea perioadă pe categoria Junior WRC din Campionatul Mondial de Raliuri, acolo unde pilotul de 22 de ani se luptă cu șanse reale pentru câștigarea titlului dedicat piloților tineri cu potențial. 

"M-am simțit perfect pe specialele de la Iași și asta s-a văzut în evoluția noastră.

Am pilotat cu o plăcere fantastică și sunt foarte fericit că am câștigat titlul. Primul obiectiv este atins, dar acum trebuie să ne concentrăm la lupta din Junior WRC pentru că titlul mondial este cel mai important lucru din acest sezon pentru noi”, a spus Tempestini la finalul Raliului.

Raliul Iașului s-a întins pe lungimea a trei zile și a fost organizat pe probe de macadam, lungimea totală parcursă de piloți pe cele 9 probe speciale fiind de 118 kilometri. Ultima etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop va fi Raliul Harghitei, care se va desfășura în 7-8 octombrie.

Clasament final Raliul Iașului

1 Tempestini/Banca Ford Fiesta R5 1h 10m 41s
2 Gîrtofan/Mârza Skoda Fabia R5 +1m 54s
3 Szabo/Borbely Mitsubishi Lancer Evo IX +2m 27s

Clasament general CNRD 2016

1 Tempestini Ford Fiesta R5 223p
2 Gîrtofan Skoda Fabia R5 180p
3 Keleti Mitsubishi Lancer Evo IX 140p

Comentarii (1)

  • Bravo lui! Suportul tehnic spune mult, dar trebuie recunoscut faptul ca Simone a crescut enorm de cand participa in campionatul european si mondial.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru