Sindromul Toyota: Chrysler recheama in service-urile din SUA 312.000 de masini

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 23.02.2010
Chrysler Group a anuntat astazi oficial ca va initia o operatiunde recall care implica peste 300.000 de monovolume americane. Problema se refera la senzorii de airbag.

Esential

312.000 de masini sunt afectate de recall-ul Chrysler.

Toyota nu este singurul producator mare care se confrunta cu probleme de fiabilitate in aceasta perioada. Dupa ce Volkswagen a anuntat un recall pentru 193.000 de masini in Brazilia, Chrysler anunta la randul sau ca va rechema in service-urile americane peste 312.000 de monovolume din cauza unor posibile probleme la nivelul senzorilor sistemului de airbag-uri.

In recall-ul anuntat de NHTSA sunt vizate modelele Town and Country, Dodge Caravan si Dodge Grand Caravan produse intre 2005 si 2006. Conform comunicatului oficial, o problema de montaj al senzorilor ar putea duce la infiltrarea apei la nivelul acestora si la aprinderea martorului luminos de pe bord care semnaleaza o problema la sistemul de airbag-uri. Mai mult, problema ar putea duce la lipsa declansarii airbag-urilor daca masina ar fi implicata intr-un accident in momentul in care martorul este aprins.

Recall-ul Chrysler si Dodge va incepe efectiv in iunie 2010, constructorul american sfatuindu-i pe toti posesorii ai caror masini afiseaza martorul luminos fara o problema prealabila sa viziteze service-urile oficiale ale marcii.

via | NHTSA

Comentarii (3)

  • ............
    incepe si crysler in forma
    4 0
  • Pana acum avem cel putin: Toyota, Honda, VW, Chrysler si Ford..insa doar in cazul Toyota s-a facut tam-tam din plin. Oare de ce?
    6 0
  • PS: anul asta pt ca nu exista constructor serios fara recalluri
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru