Sindromul Toyota: Mazda ia masuri preventive pentru protectia clientilor

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 09.03.2010
Mazda va instala un sistem de siguranta in modelele sale, care va intrerupe puterea motorului in momentul in care pedala de acceleratie si pedala de frana sunt apasate simultan.

Japonezii de la Mazda au anuntat ca vor instala un sistem de siguranta in toate modelele noi, care va taia fluxul de putere de la motor in momentul in care frana si acceleratia sunt apasate simultan. Cei de la Mazda vor sa evite orice fel de problema similara cu cea a conationalilor de la Toyota, care au facut un recall de 8.5 milioane de unitati din cauza pedalelor de acceleratie care ramaneau blocate.

Mazda ar putea echipa si modelele existente cu acest sistem, dar japonezii nu au dat detalii privind modul in care vor opera aceste modificari. Anuntul de instalare a sistemului de siguranta a fost facut de purtatorul de cuvant al Mazda, Sho Aoyama. Cei de la Mazda nu au anuntat pana acum vreun recall sau o potentiala problema cu pedala de acceleratie, iar aceasta decizie ar putea avea legatura si cu anumite considerente de marketing.

Problema modelelor Toyota la pedala de acceleratie a dus la 43 de incidente care au cauzat 52 de decese si 38 de raniti. Actiunile Mazda au crescut cu 0.4 procente ieri dimineata la bursa de la Tokyo.

Doar in anul 2010, actiunile Mazda au crescut cu 11 procente la bursa din Tokyo.

Via | Gasgoo

Comentarii (1)

  • Anonim
    S-or cam intins astia. Pana aici frate, pai cum mai fac cocalarii burnout daca implementeaza acest feature?
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru