Sistem hibrid de propulsie cu motor V6 pe benzină pentru viitorul hypercar Aston Martin: modelul va fi lansat în 2021

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 26.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a confirmat dezvoltarea unui nou hypercar, cu nume de cod Project 003, ce va fi lansat la sfârșitul anului 2021. Noul model va avea un sistem hibrid de propulsie cu motor V6 pe benzină. Hypercar-ul va fi dezvoltat în parteneriat cu echipa de Formula 1 Red Bull Racing.

În urmă cu doar câteva zile, oficialii Aston Martin au anunțat că demarează un nou proiect împreună cu inginerii din cadrul echipei de Formula 1 Red Bull Racing. Viitorul model este cunoscut sub numele de "Project 003" și va primi o serie de tehnologii derivate din cele utilizate în prezent în Marele Circ.

Acum, Andy Palmer, CEO-ul Aston Martin, vine cu o serie de informații noi despre viitorul Project 003. Acesta a declarat pentru publicația britanică Auto Express că noul model va folosi un sistem de propulsie hibrid cu motor V6 pe benzină poziționat central. Sistemul hibrid pregătit de britanici ar urma să folosească elemente derivate din tehnologia MGU-K (motor generator unit - kinetic) folosită în Formula 1. Astfel, zvonurile care anunțau un posibil sistem de propulsie pe baza motorului AMG V8 de 4.0 litri biturbo s-au dovedit a fi eronate.

Viitorul hypercar pregătit de britanici va fi lansat la finalul anului 2021 și va avea o producție limitată la 500 de exemplare.

În același timp, Aston Martin pregătește și un rival pentru Ferrari 488. Numele de cod folosit de britanici este AM9, iar acesta ar urma să împartă o serie de tehnologii cu viitorul Project 003.

"Project 003 reprezintă elementul de legătură dintre Valkyrie și viitorul rival pentru 488. Dezvoltăm în paralel 003 și AM9, iar fanii vor putea observa astfel elementele comune ale ADN-ului folosit", a declarat Andy Palmer.

Via | AutoExpress

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru