Sistemul de navigaţie al lui BMW i3 şi i8 a fost premiat cu GreenTec Award 2015

de Sebastian Toma
Miercuri, 20.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sistemul de navigaţie al modelelor i de la BMW a primit premiul GreenTec Award. Acesta se diferenţiază de concurenţă prin introducerea transportului public ca variantă pentru orientare în marile oraşe.

Premiile GreenTec doresc să apropie oamenii de tehnologiile de mediu avansate şi utilizabile zi de zi, într-o manieră uşor de înţeles, şi tocmai acest lucru a făcut ca proiectul BMW i să fie cel câştigător

Marco Voigt
Fondatorul Premiilor GreenTec
BMW a primit premiul GreenTec Award 2015 pentru sistemul de navigaţie implementat pe modelele i3 şi i8. Districţia a fost acordată pentru funcţia sistemului care implică trasee intermodale, legând mai multe soluţii de transport pentru ca utilizatorul să ajungă la destinaţie. Altfel spus, sistemul de navigaţie al lui BMW i3 şi i8 poate să prezinte un traseu care să implice conducerea pe drumurile publice până la un punct, după care să propună trecerea la un mijloc de transport în comun, totul la alegerea şoferului. Funcţia este unică la nivel mondial şi le permite şoferilor modelelor BMW i3 şi i8 să ajungă mai repede la destinaţia dorită în baza calculelor efectuate de sistem în funcţie de aglomeraţia urbană şi de eficienţa sistemului public de transport în comun.

Juriul independent al premiilor GreenTec 2015 este format din aproape 60 de reprezentanţi din mediul academic şi cel de afaceri, asociaţii şi mass-media.

Tehnologia implementată de BMW i a fost considerată cea mai importantă soluţie de protecţie a mediului din domeniul mobilităţii individuale, datorită faptului că aceasta contribuie eficient la reducerea aglomeraţiilor şi a emisiilor în zonele urbane. Datele cu reţeaua şi orarul transportului public, necesare pentru determinarea traseelor intermodale, sunt disponibile pentru un număr tot mai mare de oraşe din Europa, SUA şi China. Planificatorul include liniile de autobuz, tramvai, metrou şi S-Bahn (sistem de tip tren regional folosit în ţări precum Germania şi Austria).

Planificatorul de trasee intermodale este o opţiune pentru sistemul de navigaţei Professional disponibil la BMW i3 şi BMW i8. Acesta are informaţii în timp real din trafic şi îi sugerează conducătorului atât traseul ideal până la destinaţie, cât şi traseele şi orarele transportului public din oraşul în care circulă. Conducătorul are în faţă traseul ideal şi mai multe rute alternative intermodale, fiecare cu informaţii exacte şi timpul total necesar pentru a atinge destinaţia dorită.

Dacă alege o soluţie intermodală, conducătorul este direcţionat spre un punct Park-and-Ride, după care îşi transferă traseul pe smartphone-ul său prin aplicaţia BMW i Remote. Toate detaliile sunt integrate fără efort atât în sistemul de navigaţie al maşinii, cât şi în smartphone-ul şoferului, asigurând indicaţii precise pentru fiecare pas al traseului, cu tot cu reîntoarcerea la automobil.

Via BMW

Comentarii (3)

  • hopaaaa...
    ...e prima data cand vad bordul de i3...parc-ar avea o bucata de musama...sincer ,jalnic...bine...nu din cauza musamalei...
    8 9
  • si ce fac cu masina ? o lasa in statia de autobuz? dar ce fac daca trebuie sa iau metroul/
    0 0
  • hopica,ar trebui sa fii foarte fericit.Nu vei putea sa atingi niciodata bucata aia de musama.Sincer, nu vei avea ocazia......
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru