Sistemul de operare Android ajunge și pe modelele Fiat-Chrysler: viitorii clienți vor avea acces la aplicațiile de pe telefon

de Bogdan Mirică
Marti, 03.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Fiat-Chrysler a anunțat că va expune un sistem multimedia care folosește Android 7.0 Nougat. Astfel, toți viitorii clienți vor putea folosi aplicațiile de pe telefonele cu același sistem de operare Android.

Dezvoltarea unui sistem multimedia pentru mașinile contemporane poate fi o provocare mult prea dificilă pentru unii constructori. Prin urmare, nume importante din industria auto apelează la giganții specializați în tehnologie pentru a reuși să fie pe placul viitorilor clienți.

Cel mai recent exemplu este Grupul Fiat-Chrysler, care și-a unit forțele cu Google pentru a da naștere unui nou sistem multimedia Uconnect. Prototipul va fi expus în cadrul Târgului de Electronice din Las Vegas (CES 2017), un eveniment pe care constructorii auto au început să-l frecventeze tot mai des în ultimii ani.

Esential 8.4 inch este dimensiunea ecranului în spatele căruia se află sistemul de operare Android.
Folosindu-se de un Chrysler 300, FCA și Google vor oferi vizitatorilor ocazia unui prim contact cu noul sistem Uconnect. Acesta are în spate un sistem de operare Android 7.0 Nougat și le va permite utilizatorilor să se bucure de multe din aplicațiile telefoanelor care funcționează tot cu Android.

Așadar, pe lângă operarea climatizării și a sistemului audio, ecranul de 8.4 inch va putea oferi acces la aplicații celebre precum Google Maps, Pandora, Spotify, NPR One, Pocket Casts și Google Assistant.

Ca să înțelegem cât de important este acest sistem pentru Grupul FCA, italo-americanii au preferat să anuleze conferința lor de la Salonul Auto de la Detroit pentru a se putea concentra pe CES 2017.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru