Skoda a înregistrat nouă luni de creştere consecutivă a vânzărilor

de Sebastian Toma
Marti, 10.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cei de la Skoda au înregistrat cel mai bun rezultat de vânzări din luna mai obţinut vreodată în istoria companiei din Cehia. Modelele Octavia şi Rapid au fost cele care le-au adus noi clienţi celor de la Skoda.

Skoda sărbătoreşte cea de-a noua lună consecutivă de creştere a vânzărilor, anunţă reprezentanţii companiei. Marca din Cehia a obţinut o creştere de 15% a vânzărilor în luna mai în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut, totalizând 91.200 de vehicule. Cel mai bine vândut model al cehilor române Octavia, ale cărui vânzări au crescut cu 12% în luna mai, în timp ce vânzările lui Fabia au scăzut cu 22% în aşteptarea lansării noii generaţii. Odată cu aceasta, cehii se aşteaptă să fie cu un pas mai aproape de îndeplinirea planului lor de creştere, care vizează vânzarea a un milion de unităţi într-un an, pentru prima dată în istoria mărcii. Cehii nu exclud posibilitatea ca 2014 să fie anul în care vor atinge acest obiectiv, din moment ce au obţinut o creştere a vânzărilor de 14% în primele cinci luni ale anului, iar în 2013 au vândut 939.200 unităţi.

TEST DRIVE SKODA OCTAVIA 1.2 TSI M6

Încă de la început, reprezentanţii Skoda au anunţat că vor să-şi crească vânzările prin lansarea unui model nou sau revizuit la fiecare jumătate de an până în 2016.

În acelaşi timp, compania cehă abordează cu încredere piaţa din China, cea mai mare piaţă auto din lume, care devine rapid cea mai mare piaţă pentru Skoda, dacă ne uităm la un raport care împarte vânzările pe ţări. În ceea ce priveşte rezultatele din Europa, Skoda a crescut cu 27% în Germania şi cu 29% în Regatul Unit în luna mai a anului curent în raport cu aceeaşi lună a lui 2013. Pe piaţa din Eruopa de Est, vânzările au scăzut cu cinci procente, în timp ce în Rusia au rămas la acelaşi nivel. În China, vânzările Skoda au crescut cu 11 procente în decursul lunii mai.

TEST DRIVE Skoda Superb 2.0 TDI DSG6 ELEGANCE

Octavia rămâne cel mai bine vândut model din gama Skoda, în ciuda creşterilor realizate de Rapid, fratele său mai mic. Cehii au vândut 32.800 de unităţi Octavia în luna mai 2014 şi 19.500 de unităţi Rapid.

TEST DRIVE SKODA RAPID 1.6 TDI 105 CP

În cadrul concernului Volkswagen şi al planului său de a fi constructorul auto numărul unu în lume până în 2018, Skoda are rolul de a obţine 1.5 milioane de unităţi vândute pe an până în 2018.

În raport cu anul în care a fost prezentat planul respectiv, vorbim despre o valoare dublă faţă de ceea ce obţinuse Skoda în anul precedent. Cehii se bazează pe noile lor modele pentru creşterea vânzărilor în Europa, marca achiziţionată de concernul Volkswagen mizând pe abordarea unor segmente de piaţă aflate în creştere, fără a renunţa la spiritul său practic sau la segmentele în care îşi menţine vânzările la un nivel conform cu aşteptările consiliului director.

Via Skoda

Comentarii (14)

  • Inca o dovada ca designul simplu si ferm nu poate da gres...
    35 13
  • inca o dovada ca pros**a umana e nemarginita
    10 32
  • @Andi : simplu si ferm - e sinonim cu - habar nu am ce vreau.
    Sa nu se inteleaga ca am ceva cu masina, mi se pare chiar reusita, dar nu poti sa o cumperi dupa ce vezi ca badea Gheo dupa ce vinde mieii de pasti merge cu traista de bani sa isi ia octavia ...
    8 25
  • @@andi

    Stimate anonim,
    Intre tine, pretinsul intelectual, care se grabeste sa arunce cu insulte in orice parere diferita de a sa si cocalarul cu cefa lata caruia-i bubuie maneaua din hardughia lui cu numere de Bulgaria, NU ESTE ABSOLUT NICIO DIFERENTA!
    26 5
  • @eee

    Daca dupa ce badea Gheo ar vinde mieii, ar da fuga sa-si ia Octavia cu banii castigati,zootehnia Romaneasca ar fi cu mult mai dezvoltata decat este in prezent. Nu stiu la ce etaj se afla balconul apartamentului in care locuiesti, insa, oricat de sus s-ar gasi, perspectiva pe care o ai de-acolo asupra oieritului din Romania este cu totul falsa.

    In primul rand fiecare dintre noi, la origini, am avut un stramos pe care-l chema Badea Gheo, Badea Vasile, Badea Ion si Badea Etc.
    In al doilea rand da-mi voie sa pun mai mult pret pe vorbele si faptele oricarui cioban roman harnic si LIBER, decat pe cele ale oricarui ciupalac a carui unica spoiala intelectuala consta in aceea ca intre doua pauze de pupat dosul managerului, mai plimba trei hartii si mai da doua mailuri intr-o multinationala, ciupalac in descrierea caruia nu as vrea sa te regasesti.

    Eu chiar doresc sincer ca postul tau sa fie o premonitie si Badea Gheo sa-si cumpere o Octavia dupa fiecare vanzare de miei. Nu sunt posesorul unei masini de genul asta, insa, daca as fi, m-as mandri ca am o masina ca a lui BADEA GHEO!
    30 3
  • @eee

    Poate la tine in sat chiar asa s-a intamplat si tu mori de ciuda cu Symbolul tau luat pe leasing, in alte state din vest unde aia saracii is vai de capul lor, castiga si traiesc mai prost decat noi, nemtii de exemplu, uite ca acolo foarte multi oameni de afaceri si manageri isi cumpara Skode. Sigur... doar romanul are inteligenta necesara de a plati premium pt un Audi stiind ca de fapt e o Skoda cu fond de ten si silicoane si sa mai si rada de prostii cu Skoda. E genial !
    9 2
  • Si daca e naspa masina tot ar vinde deoarece foloseste cea mai tare platforma din lume la ora actuala restu au cel putin o generatie in spate doar pe la PSA se anunta ceva de genul VAG.
    3 5
  • Asteptam noua Fabia in decembrie...cel putin asa anuntau...si speram la preturi rezonabile.
    3 0
  • Andrei
    @ mowgli cum sa zici despre Audi ca este un premium mai cosmetizat ca o Skoda. La fel poti spune despre orice masina. Spre exemplu la camioane poti zice un MAN este un camion putin mai cosmetizat decat un STRALIS, defapt daca te urci in ambele si faci o comparatie iti dai seama ca e o mare diferenta. Eu nu vad dispretul romanului "prost",sa conduci o Honda,Mazda,Volvo sau poate un Cadillac CTS sa te apuci sa dai cu noroi in Skoda,dar cand romanu bubuie de fel si fel de masini aduse de pe la altii,dupa ce aia le-au rulat sute de mii de km. Daca un cetatean elvetian cumpara o Skoda noua, un roman de ce nu ar faceo...sa fie elvetianu prost educat si sa nu stie ce cumpara,nu cred.Eu zic ca romanu se pricepe la batut campii aiurea.
    2 0
  • @Andrei
    Comparatia ta este total deplasata fata de cea a lui Mowgli. Skoda si Audi fac parte din acelasi concern, anumite modele impart aceleasi platforme si componente, ceea ce nu se poate spune despre al MAN si IVECO.

    In alta ordine de idei, in masura in care vrei sa intelegem sa spui, nu ar fi rau sa compui propozitii cu predicat. Despre cratima si articol hotarat, nu mai aduc vorba. Astea reprezinta detalii nesemnificative.
    1 2
  • @Andrei

    sa spui = parafraza
    0 2
  • @Misha mersi ca m-ai salvat, credeam ca am fumat ceva stricat de nu pricepeam comentariul lui Andrei.

    @Andrei, du-te desfa o Skoda Superb si un Audi A6 si vezi cate piese se potrivesc de la una la alta... Cam acceasi treaba ca si la Clio 2 cu Logan, eu la asta ma refeream. Si daca-ti iei Audi, nu te condamn nene, dar daca razi de "saracii" cu Skode... inseamna ca ii o problema sus la mansarda, asta incercam sa explic, pentru ca asta se si intampla!
    2 2
  • Andrei
    @ mishazaitev chiar nu era cazul sa arati ca stii limba romana mai bine decat mine. Daca ai inteles mesajul,sa-ti iau gramatica in ghilimele. Cand nu va convine incepeti sa fiti critici de poezie. Daca intelegi ce spun,comenteaza la subiect.
    0 0
  • @Andrei

    Problema ta este tocmai aceea ca te exprimi atat de prost incat e greu sa inteleaga cineva ce vrei sa comunici. Nu vorbim doar de niste exprimari analfabete care au devenit obisnuite datorita propriei noastre tolerante la incultura, ci de o semantica atat de eronata incat nu se intelege absolut nimic din ceea ce vrei sa transmiti.

    Pentru specimene ca tine ar trebui sa existe posibilitatea de a posta comentarii video. Dar cred ca si asta ar fi in zadar, pentru ca, daca vorbesti tot atat de prost pe cat te exprimi in scris, iti mai raman ca unice instrumente de comunicare, semnele. Si oricum, nimeni nu ar vrea sa vada imagini cu pomul din care tu inca te chinui sa cobori!

    Te rog sa repeti faza aia cu MAN si cu IVECO, dar vezi, exprima-te la fel de semidoct, sa mai radem putin!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru