Skoda a produs 14 milioane de automobile

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 01.02.2012
Skoda celebrează producţia a 14 milioane de automobile. Exemplarul aniversar este un Superb 2.0 TDI Laurin&Klement, construit de uzina Kvasiny din Cehia.

Skoda aniversează 14 milioane de automobil produse în istoria sa. Cehii au sărbătorit recent un hotar de producţie pentru Octavia II, construită în 1.5 milioane de unităţi. Totodată, uzina din Mlada Boleslav a construit 10 milioane de unităţi până în data de 12 octombrie 2011. În urmă cu doar trei ani, Skoda aniversa 12 milioane de automobile produse din 1905. Vehiculul aniversar a părăsit porţile fabricii Kvasiny din Cehia şi este un Superb 2.0 TDI Laurin&Klement. Autovehiculul respectiv are culoarea "magnetic brown metallic" şi va fi livrat unui client din Germania.

"Acest jubileu este o expresie impresionantă a strategiei noastre de creştere. Ne extindem cu paşi repezi. Aproape două treimi dintre cele 14 milioane de automobile construite de companie au fost produse şi vândute în ultimii 20 de ani, dintre care patru milioane numai în ultimii cinci ani. ulţumim întregii echipe ŠKODA, care a făcut posibilă această dezvoltare şi care poate să fie mândră cu adevărat de realizările sale," declară Prof.

Dr. h.c. Winfried Vahland, preşedintele consiliului de administraţie ŠKODA.

Skoda aniversa 10 milioane de automobile produse pe 13 iulie 2006. Dintre acestea, cinci milioane de automobile au fost produse de la afilierea cu Volkswagen în 1991. Din 1905 până în 1991, Skoda a produs doar cinci milioane de unităţi, concernul Volkswagen fiind responsabil pentru creşterea fulminantă a mărcii din Cehia. Skoda doreşte să vândă cel puţin 1.5 milioane de unităţi pe an până în 2018. Anul precendent a marcat un record de vânzări pentru Skoda, fiind comercializate 879.200 de unităţi.

Via | Skoda

Comentarii (6)

  • In acest moment pe nici o piata din Europa nu se vinde vreo versiune Laurin&Klement pe modelul Superb. Doar pe Octavia. Asta asa ca idee.
    2 5
  • @745
    iti dai seama ca e aranjata treaba asta ca sa iasa la numarul rotund un model tare ...daca era o fabia obosita sau un roomster nu avea acelasi impact stirea.

    Oricum Skoda promite din ce in ce mai mult (sper deosebire de Dacia ... din pacate).
    6 5
  • razvanis
    LK
    poate este un model care pleaca direct in muzeu, nu vad care e problema, e normal la 14 milioane sa fie ceva special nu ?
    7 0
  • razvanis
    Si preturile
    Skoda Superb 2.0 TDI DSG Laurin & Klement 170c.p. 39,180 Euro
    Skoda Superb 2.0 TDI Laurin & Klement 4 × 4 170hp 39,260 Euro
    7 0
  • @
    Superb acest SUPERB :))
    Pacat de 2.0TDI... ma intreb daca in poza sunt si ingienrii cu noile injectoare in buzunar sa le inlocuiasca =)) ?
    3 3
  • AndreiRN
    Made in China
    Pacat de o masina asa frumoasa ca are motorizare cu componenti facuti in China. VW si-a dat calitatea pe mainile chinezilor si se vede.
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru