Skoda amână întoarcerea pe piața din SUA: “Grupul VW ne-a cerut să ne concentrăm pe proiectul mașinii ieftine pentru India”

de Petre Barac, Foto: Skoda
Vineri, 20.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda își amână întoarcerea pe piața din Statele Unite și se concentrează pe proiectul mașinii ieftine pentru piața indiană.

Intențiile Skoda să revină pe piața din SUA, pentru prima oară după anii ’60, au fost din nou blocate de compania-mamă Volkswagen. Anul trecut, constructorul ceh a stabilit un record de vânzări și plănuia extinderea pe noi piețe, printre care și o întoarcere în Statele Unite. Numai că VW nu a fost de acord și a spus că o astfel de decizie ar fi o “sinucidere”.

Skoda a transmis recent că analizează posibilitatea intrării pe piața din SUA, până la sfârșitul acestui an.

Însă, VW se opune din nou și a cerut celor de la Skoda să se ocupe de proiectul mașinii ieftine. Mașina ar urma să apară pe piețe precum India, Brazilia și Iran, în urma unui parteneriat semnat de VW cu Tata Motors.

“Avem nevoie de mai mult timp să ne facem planurile pentru revenirea în SUA. Grupul (VW) ne-a cerut să conducem dezvoltarea proiectului mașinii ieftine cu focus pe piața din India. Este o responsabilitate uriașă și trebuie să luăm lucrurile pe rând. Nu este nicio grabă să intrăm în SUA și nu avem niciun deadline pentru asta”, a explicat CEO-ul Skoda, Bernhard Maier.

Lansarea modelului pentru India ar urma să aibă loc cel târziu în 2020, așa cum prevede proiectul VW cu Tata Motors.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • Normal. Pe piața Nord Americană (și nu numai în SUA), în câțiva ani, Skoda ar mânca tătucul VW cu fulgi și pene, cu tot!
    14 1
  • va lasam productia in Cehia dar nu sariti parleazu'...aaa, Oceanu'
    13 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru