Skoda celebrează implicarea în motorsport cu o gamă de biciclete cu design sportiv

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 31.05.2012
Skoda celebrează aniversarea a 111 ani de la implicarea în motorsport cu o gamă de biciclete cu design sportiv. În România, constructorul ceh va organiza cea de-a doua ediţie a Skoda Velo Challenge.

Skoda a prezentat linia de biciclete pentru anul 2012. La fel ca alţi constructori europeni, cei de la Skoda au fabricat biciclete înainte să înceapă producţia de automobile, iar cehii şi-au păstrat legăturile cu trecutul pe două roţi într-un mod respectabil. În cazul gamei de biciclete Skoda pentru anul 2012, constructorul din Mlada Boleslav aniversează 111 ani de la începutul implicării Skoda în motorsport, aşa că bicicletele vândute în 2012 au fost vopsite într-un motiv sport. Gama de biciclete Skoda Auto pentru 2012 include şapte modele, toate vopsite în verde şi alb, în cinstea echipelor Skoda care activează în motorsport. Toate modelele de bicicletă de la Skoda sunt oferite în trei dimensiuni.

Gama restilizată de biciclete de la Skoda reflectă şi noul design corporate al mărcii, iar divizia velo a celor de la Skoda are acum doi ambasadori de renume: Juho Hänninen şi Jan Kopecký. În timp ce Juho Hänninen este nou în lumea WRC-ului, debutul său având loc în sezonul 2006, Jan Kopecký are deja 31 de etape de WRC la activ şi este vicecampion IRC în 2009, 2010 şi 2011, toate în compania echipei Skoda Motorsport.

Ambii piloţi ai echipei de uzină Skoda Motorsport au declarat că bicicletele fac parte din antrenamentul de bază al unui pilot de raliu.

Pasiunea pentru biciclete a celor de la Skoda se reflectă şi pe piaţa internă, unde Skoda România organizează a doua etapă a Skoda Velo Challenge. Aceasta are loc în Pădurea Băneasa pe 17 iunie 2012. La nivel international, Skoda sprijină ciclismul încă din 2004, fiind unul dintre partenerii principai ai competiţiilor renumite de ciclism precum Tour de France, Giro d‘Italia, Tour de Suisse, Tour de Normandie şi Road World Championship, organizate de Federaţia Internaţională de Ciclism (UCI).

Via | Skoda

Comentarii (11)

  • nu vreau sa par rautacios ... dar ala-i un MTB vopsit in culorile firmei ... nu "un design sportiv"
    14 1
  • = greierasi, probleme electrice, materiale de 1,50 bani etc.
    renault face de mult timp asta, fiecare masina avand confortul si dinamismul unei biciclete... deci nimic nou.
    2 9
  • Alex Radoi
    De acord cu unckle
    Din pacate Skoda nueste singurul producator care face chestii de genu ala. Comanda un cadru banal vopsit in culorile marcii, arunca pe el niste componente de duzina, dupa care le scot la vanzare la suprapret. Am apreciat la BMW ca au venit cu niste cadre deosebite ca design, ceva intr-adevar special, dar pretul, la fel, exorbitant in raport cu echiparea bicicletei. Pacat.
    9 1
  • Deci sa inteleg ca ati luat teapa? Sau scrieti ca sa nu adormiti? Nu reiese nimic clar!!
    2 1
  • Nu e nici solida si cu componente rezistente cum e o Skoda, nu e nici subtire si usoara ca sa fie sport.
    Macar daca lasau cadrul mai jos de fund mai pacaleau pe careva.
    5 0
  • Bicicleta pt. fraieri. Macat daca era echipata full SLX (pt. cine se pricepe)
    Nu mai zic de XT-ul sau XTR nou. O bicla spoer vine echipata full Ultegra.
    Asta e un fel de mtb asa...nici macar corss autenic nu e. Dar bine...cum e Skoda asa si bicla...merge.
    4 2
  • jake sully
    Io zic sa dati un ochi aici:
    http://new.skoda-auto.com/de/news/Pages/2012-05-29-bikes.aspx

    Prima din poza cantareste 8,7 kg si are furca din carbon.Schimbatoarele sunt Deore Shadow.Doar un cauciuc de pe cele din poza a doua(Schwalbe Smart Sam tubeles) pleaca de la 50 de euro.Nu cred ca vreo una dintre ele,in afara de cele pt copii,scade sub 1000 de euro...Asta pt "cunoscatorii" de mai sus!
    3 2
  • @jake sully Eu m-am referit la prima bicla din prima poza.
    Nu la MTB-urile din a doua poza.
    ps. un MTB adevarat este echipat cu XTR. Lasa mai moale aroganta ca nu ai motive...
    5 2
  • @adi de la cocalarica
    Iar s-au ars sigurantele de la Reno? A murit guta in Megane? Nu iti mai place made in turcia? Behaie liber.
    1 1
  • @sustinatorii Şkoda
    Va flatati singuri comparand Renault cu un sub-brand precum Skoda...
    2 2
  • harry porker
    @jake sully- prietene daca e cineva pe langa aici tu esti ala......furca RST Raidon ,frâne hidraulice Hayes Stroker Ryde pe un MTB de 8000 ron + ? esti cu capu' ? pai la banii astia iti iei super bicicleta de la un brand de top in ale bicicletariei nu mizeriile astea de la skoda......ca sa nu mai vorbesc ca nici macar nu sunt in stare sa faca o descriere a componentelor =roţi 160 mm= LOL, sa ramana la masini ca nu au treaba cu bicicletele
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru