Skoda Citigo, cel mai probabil candidat pentru a deveni primul model electric de serie al cehilor

de Bogdan Mirică
Luni, 24.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Debutul conceptului Skoda Vision E a alimentat speculațiile privind viitorul electric al brandului ceh. Primul model de serie cu zero emisii produs de Skoda ar urma să fie micul Citigo.

Skoda a dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Shanghai conceptul Vision E, un prototip 100% electric, menit să anticipeze calea cu zero emisii pe care brandul din Cehia vrea să o urmeze.

Chiar dacă ce am văzut la Shanghai a fost un crossover, primul model electric de serie produs de Skoda ar urma să fie altul. Într-un interviu acordat AutoExpress, Christian Strube, directorul departamentului de dezvoltare tehnică Skoda, a declarat că Vision E nu va fi primul reprezentant al noii game electrice.

„Am spus că Vision E este prima noastră mașină construită pe platforma MEB a părintelui Volkswagen. Și am spus că este primul nostru prototip electric. N-am spus însă că va fi și primul model de serie electric”.

Urmareste Automarket
Această declarație a născut o serie de presupuneri care susțin că cehii vor merge pe varianta cea mai simplă pentru debutul primul lor model electric: Skoda Citigo.
Modelul de oraș este frate de platformă cu Seat Mii și Volkswagen Up. Acesta din urmă are deja o versiune electrică e-Up, care se comercializează în Europa. În plus, până și Seat a anunțat că va lansa o versiune electrică a lui Mii.

Până când vom vedea dacă Citigo devine primul model electric Skoda, cehii se pregătesc să ne ofere versiunea hibridă a lui Superb, programată să își facă apariția în 2019.

Valul lansărilor de modele electrice va aduce în gama cehilor cinci modele cu zero emisii până în 2025. Tot până atunci, modelele electrice vor reprezenta 25% din vânzările Skoda.

via autoexpress 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru