Skoda confirmă intenția de a lansa un SUV mic, de talia lui Fabia, rival al alui Nissan Juke

de Bogdan Mirică, Foto prelucrare digitală: Theophiluschin
Miercuri, 26.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda caută să profite de avalanșa de clienți apăruți în segmentul SUV-urilor mici. Producătorul ceh a confirmat că lucrează la un crossover de talia lui Fabia.

După succesul mediatic de care s-a bucurat noul Kodiaq, Skoda lucrează deja la următorul proiect de acest tip. Cehii trebuie să se miște repede pentru a profita de evoluția pieței europene, care a început să îndrăgească excesiv SUV-urile mici, un segment redescoperit acum ceva vreme de Nissan Juke, Renault Captur și Peugeot 2008.

Faptul că inginerii Skoda lucrează deja la un SUV mai mic decât Yeti a fost confirmat și de Christian Strube, membrul comitetului de conducere, responsabil de cercetare și dezvoltare. Într-un interviu acordat Autoexpress, acesta susține că ”după Kodiaq și Yeti compania se gândește la un SUV mic lifestyle. Deja lucrăm la el”.

Urmareste Automarket
Deși cele mai multe informații anunță că modelul va fi dezvoltat pe platforma MQB a părintelui Volkswagen, cei de la Skoda nu se grăbesc să facă anunțuri de acest gen.
Trebuie să găsim un compromis între investiție și mașina corectă. Trebuie să facem asta într-un mod inteligent. Avem posibilitatea de a lucra cu celelalte branduri din portofoliu și de a dezvolta proiectul cu propriile noastre idei”, a declarat Strube.

Modelul ar urma să fie introdus pe piață abia în anul 2018, însă până atunci, celelalte branduri de sub umbrela conglomeratului german vor fi adus deja propriile propuneri. Seat a anunțat deja numele viitorului Arona, iar Volkswagen ar urma să lanseze o versiune înălțată a lui Polo.

Comentarii (7)

  • Scrooge
    ma cam ingrozeste ce vad in poza :)
    9 7
  • Pai Yeti nu concura cu Juke? Il pensioneaza?
    3 5
  • vw s-a apucat de făcut cârnați
    @Scrooge
    Vor să sperie concurența.
    6 7
  • someone
    daca va ramane aceasta caroserie cu grila skoda si faruri a la megane, juke nu va avea nici o grija
    7 6
  • Yeti e clasa compacta. Momentan VAG nu are niciun reprezentant in clasa SUV-urilor mici.

    Cam patratoasa chiar si pentru o Skoda, insa e doar o randare deocamdata.

    Apropo de Skoda:

    http://canada.jdpower.com/sites/default/files/slide1_40.jpg

    Best in UK ca fiabilitate din cate se pare...
    7 1
  • Fans Chevrolet Volt 2
    Hmm"Dupa Randare daca La anul Apare Suvul Lung cu 7 Locuri si sunt de planificat si versiuniile cu falcelift pentru modelele skoda octavia 3 si skoda Rapid sedan Falcelift cat si falcelift si pentru modelul Mic Skoda Fabia 3 care la anul primeste si acesta Inspirat dupa Desingul Noii generatii de Skoda Superb 3 Limuzina si mai tarziu probabil toamna urmatoare in septembrie 2017 sau prin Ianuarie 2018 cand Va sosi sau va fi lansat va sosi si O copie La scara Mai Mica la Uriasul Suv Skoda Kodiak pentru noua generatie Skoda Yeti 2 suv Probabil Aceela Mic din foto de mai chiar daca va fi de talia Piticului Skoda Fabia Sunt sigur ca Va fi O versiune 4x4 Si Va Fi Numita Skoda Polar in caz Va Numita Asa Skoda Polar Presupun Si eu aici Umpic Nu`s Sigur ":-) :3 !
    1 17
  • Omule, ia din nou scoala de la clasa intai! Tu ti-ai citit postarea? Daca da, atunci nu-mi inchipui cum reusesti sa citesti articoul editorului.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru