Skoda Fabia facelift a intrat în producție: modelul constructorului ceh este asamblat la uzina din Mlada Boleslav

de Cornel Șocariciu
Luni, 13.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda Fabia facelift a intrat pe linia de asamblare a uzinei din Mlada Boleslav. Din 1999 și până astăzi, modelul de clasă mică a fost produs în peste 4.1 milioane de exemplare. Pe piața din România, Fabia facelift are un preț de pornire de 9.960 de euro.

La începutul anului, Skoda a publicat primele imagini și detalii referitoare la Fabia facelift. Acum, oficialii constructorului ceh ne anunță că angajații uzinei din Mlada Boleslav au început asamblarea modelului. 

Din 1999 și până astăzi, modelul subcompact al constructorului ceh a fost produs în peste 4.1 milioane de unități. Germania este cea mai bună piață de desfacere pentru Fabia: 761.800 de unități au fost livrate nemților din 1999 și până acum. În Cehia, Skoda a comercializat 540.300 de unități Fabia, în timp ce pe piața din Marea Britanie, până acum, au ajuns 335.200 de exemplare.

Skoda Fabia facelift primește faruri și stopuri cu LED, iar designul acestora a fost și el îmbunătățit. În același timp, cehii au actualizat și barele de protecție față și spate. La interior, cehii spun că sistemul de infotainment Swing poate fi comandat și cu un ecran tactil cu diagonala de 6.5 inch.

În România, Skoda Fabia facelift are un preț de pornire de 9.960 de euro cu TVA.

Modelul constructorului ceh este dispinibil doar cu motoare pe benzină. Clienții pot alege fie un 1.0 MPI de 75 de cai putere, fie un 1.0 TSI, disponibil în versiunile de 95 CP sau 110 CP.

"Acum aproape 20 de ani, la Mlada Boleslav, a început producția lui Fabia [...] Skoda Fabia a primit o actualizare cuprinzătoare. Cu noul design și tehnologiile disponibile, modelul de clasă mică este potrivit pentru viitor", a decalrat Michael Oeljeklaus, responsabil de producţie şi logistică în cadrul Skoda.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru