Skoda Fabia - noua generaţie va sosi în toamnă

de Bogdan Mirică
Marti, 18.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda Fabia, un model cu o carieră lungă pe piaţa europeană, se pregăteşte să ureze bun venit unei noi generaţii. Modelul va fi introdus în toamnă, cu ocazia Salonului de la Paris.

Urmareste Automarket
După faceliftul lui Volkswagen Polo, introdus luna aceasta cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, grupul VAG se pregăteşte să îşi consolideze prezenţa în segmentul modelelor de clasă mică. Următorul pe listă este Skoda Fabia, un alt produs important în segment pentru concernul german.

Oficialii Skoda au anunţat deja noi modele în gamă, iar primul candidat pe lista schimbărilor este Fabia.

Într-un comunicat de presă care detaliază raportul anual pe 2013, constructorul ceh a anunţat, voit sau nu, şi debutul unei noi generaţii Fabia în toamna acestui an. Modelul ar urma să fie expus în cadrul Salonului Auto de la Paris, programat să îşi deschidă porţile la sfârşitul lunii septembrie.

Esential 202.000 de unităţi Fabia s-au vândut în 2013.
1.5 milioane de maşini vrea să vândă Skoda anual.
Chiar dacă este un model cu o vârstă venerabilă pe piaţă, Fabia reuşeşte să atragă mulţi clienţi la nivel mondial, în 2013 fiind livrate nu mai puţin de 202.000 unităţi.

Debutul noului model vine ca urmare a noului plan de expansiune al constructorului ceh. Acesta îşi doreşte să vândă 1.5 milioane de maşini pe an şi pentru asta promite câte un model nou sau revizuit la fiecare şase luni.

Cehii nu au dezvăluit detalii despre data de lansare a noii generaţii Superb, însă modelul ar putea ajunge pe piaţă la finalul lui 2015.

Tot atunci, Skoda plănuieşte să introducă şi un crossover mai mare decât Yeti, botezat Snowman, anunţat deja în producţia uzinei cehe din Kvasiny

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru