Skoda Funstar Concept: un pick-up bazat pe actuala generaţie Fabia

de Bogdan Mirică
Miercuri, 29.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a pregătit un concept inedit pentru Festivalul de la Worthersee. Se numeşte Funstar şi este un pick-up derivat din varianta de serie a modelului Fabia.

Parte a Grupului Volkswagen, Skoda nu putea lipsi de la Worthersee, festivalul care celebrează toate mărcile aflate sub umbrela VAG.

Pentru acest an, mai mulţi tineri practicanţi din cadrul Skoda au pregătit un concept inedit, bazat pe actuala generaţie Skoda Fabia. Creat doar ca exerciţiu de design, fără planuri pentru producţie, conceptul se numeşte Funstar şi este de fapt o variantă pick-up a modelului subcompact.

Pentru a oferi un expect sportiv, tinerii au folosit jante generoase de 18 inch cu nuanţe de verde fosforescent, lumini LED pentru rularea pe timp de zi, dar şi pentru a ilumina pragurile, o capotă cu prize de aer şi o proiecţie a logo-ului pe asfalt. Pentru a face din modelul standard un pick-up, Skoda a eliminat al doilea rând de portiere şi a folosit o benă, construită din inox.

Noul Skoda Funstar beneficiază de o benă din inox.

Nici interiorul nu a scăpat de unele modificări, studenţii instalând un sistem audio cu o capacitate de 1400W, inclusiv un subwoofer de 200W, un volan sportiv cu doar trei spiţe, un sistem multimedia cu ecran tactil şi mai multe inserţii în aceeaşi culoare verde fosforescent.

Sub capotă, studenţii au vrut să amplaseze un motor pe benzină 1.8 TSI, însă acesta a fost prea mare şi au rămas la serviciile unui clasic 1.2 TSI, pe care l-au asociat unei transmisii DSG cu 7 rapoarte.

Comentarii (13)

  • artificii marketing?
    Oribila !

    Skoda si efectul "fan". Cam ironic, nu-i asa?
    10 5
  • neoane sub praguri.....deci atata originalitate n-am vazut in "veata" mea!

    buei, da' cum au resusit sa taie caroseria, asa, la line. Nu i-a scapat unuia mana pe flex. Si interiorul....colantat asa frumos.

    fain, uite asa invatam sa gandim in unghiuri, linii si cu muchii. Probabil ca volanul ala le-au dat mari batai de cap iar in schite rotile erau patrate.
    12 5
  • ....astia numai masini frumoase stiu sa faca?atata rafinament si originalitate nu gasesti la nimeni...oare cum fac,care-i secretul?
    9 3
  • pai saracii studenti au facut si ei ce au putut dintr-o masina absolut seaca, lipsita de personalitate, imagine si expresie.
    Eu vad produsele skoda ca fiind acelea de la supermarket "brand propriu". Sunt aproape la fel de bune ca alea originale, dar le cumperi asa, din cauza pretului, fara nici un fel de satisfactie.
    Sper sa se inteleaga gluma, nu ma trezesc acuma cu comentarii ca incerc sa compar skoda cu cascaval sau cu detergent, ok?
    10 3
  • Dar de Renault-ul tau Symbol care este pe aceeasi platforma ca si loganul ce sa mai vorbim ?
    6 5
  • Pick-up-rile adevarate sunt de 3 ori mai mari si au motoare V6 si V8. Cotineata asta e un ras...
    2 3
  • mishazaitev
    N-as zice chiar asa Andy. Au existat si exista mai multe pick-upuri de mici dimensiuni. Kangoo s-a fabricat pana de curand... Fiat are si el un picck-up ... Strada parca... A existat si Golf pick-up, Skoda a facut pick-upuri bazate pe Felicia si pe Favorit . Nu inseamna ca, daca oferta in acest moment nu este atat de bogata, un model de serie de acest gen nu isi poate gasi o cota de piata. La urma urmei, daca am un magazinas in centrul unui oras aglomerat, parca n-as avea nevoie de un V6 sau un V8.
    2 4
  • Au taiat cu flexu, pam-pam, ca si anul trecut.
    3 0
  • @mishazaitev

    ce kangoo pick-up visezi? :)) renault n-a avut niciodata un pick-up, decat prin gama entry, adica dacia ! dacia ca parte a grupului renault
    3 0
  • mishazaitev
    @paul

    Ca multi altii, dupa ce ca esti habarnist, mai esti si categoric. Asta asa, pe principiul conform caruia daca vrei ca lumea sa-ti creada ineptiile, trebuie sa fii convingator.

    http://ro.wikipedia.org/wiki/Renault_Kangoo

    Si pentru ca neuronul tau solitar sa nu se oboseasca citind tot, uite si citatul "Varianta Renault Kangoo Express este o furgonetă destinată exclusiv pentru transportul mărfurilor de dimensiuni mici, astfel bancheta spate nu mai există, iar geamurile ușilor din spate au fost înlocuite de metal. Pentru ambele modele este disponibilă opțional tracțiunea 4x4 și o gardă la sol mai ridicată pentru a putea trece de zonele accidentate întâlnite. De asemenea pe piața suedeză există și o versiune pickup care permite o capacitate de încărcare ridicată."

    Si uite si un anunt de vanzare:

    http://www.encheres-vo.com/enchere-auto-passee/vente/renault/kangoo-dci70-pick-up/ville-rodez-12/101301.html

    Aici nu cred ca este cazul sa-ti mai atasez citate pentru ca, probabil, te descurci si cu neuronul ala solitar.
    2 2
  • @mishazaitev
    Iti intorc citatul "pe piata SUEDEZA". Deci doar in Suedia si mai mult ca sigur este modificata de vreo firma locala.
    La fel cum Duster Pick-Up este modificat de Romturingia.
    4 0
  • mishazaitev
    http://www.aveniragricole.net/0111-3249-KANGOO-PICK-UP.html

    Of copile....
    Masina din acest anunt se afla in Franta, cea din anuntul pstat mai sus se afla tot pe un site frantuzesc. Oare au dat buzna toti francezii sa-si cumpere masini de pe piata suedeza. Wikipedia a fost prima sursa pe care am avut-o la indemana ca sa arat ca acest pick up s-a fabricat. Citeste bine. Este vorba despre un anumita exhipare a lui Kangoo denumita express care s-a vandut pe piata suedeza. Nu inseamna ca nu au existat si alte pick-uo uri bazate pe kangoo, care nu au fost denumite si express...

    Legat de comparatia ta cu Duster, nu ca ar fi vreo similitudine, dar faptul ca Romturingia a modificat niste suv-uri si le-a transformat in pick-up-uri, nu inseamna ca ele nu au existat.

    Pe de alta parte Paulica cel habarnist da dovada de mai multa ignoranta afirmand ca Renault nu a avut niciodata pick-up-uri in gama. Au mai existat si R4 pick-up si, din cate stiu eu, si R5 pick-up.

    Dar tu esti mic si mai ai multe de invatat. Tocmai de aia nu pot sa fiu suparat pe tine.
    1 2
  • @mishazaitev
    "s-a fabricat pana de curand" ? mda, 1999 e tocmai ieri, nu acum 16 ani
    iar R4 pick-up? o dam in masini de epoca? hai sa fim seriosi !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru