Skoda nu intenţionează să lanseze un SUV de mici dimensiuni: "Kodiaq şi noua generaţie Yeti sunt suficiente"

de Daniel Popescu
Marti, 28.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda susţine că noua generaţie Yeti şi viitorul Kodiaq sunt suficiente pentru a acoperi segmentul SUV-urilor si al crossoverelor, astfel că nu intenţionează să lanseze un model mai mic.

Segmentul SUV-urilor a căpătat o popularitate din ce în ce mai mare în ultimii ani, iar constructorii s-au adaptat la cerere şi au lansat numeroase modele de acest fel.

De altfel, inclusiv Skoda pregăteşte lansarea primului său SUV, pe nume Kodiaq, în paralel cu o nouă generaţie a crossover-ului Yeti. Pentru moment, constructorul ceh se va limita la aceste două modele şi nu intenţionează să dezvolte şi un SUV de mici dimensiuni.

"Nu s-a luat nicio decizie finală în această privinţă. Fabrica evaluează în prezent opţiunile pe care le avem mai jos de Yeti, dar avem timp, aşa că nu ne simţim presaţi", afirmă Michael Irmer, directorul Skoda Australia.

Urmareste Automarket
Noul SUV Kodiaq urmează să fie lansat cu ocazia Salonului Auto de la Paris din luna octombrie, în timp ce noua generaţie Yeti este programată pentru 2018.
Potrivit primelor informaţii dezvăluite de Skoda, noul Yeti va avea dimensiuni ceva mai mari decât predecesorul său.

"Viitorul Yeti va creşte uşor în dimensiuni. Lungimea va fi similară cu a unui SUV mic. Deşi este bazat pe platforma lui Volkswagen Tiguan, clienţii îl vor compara cu Mazda CX-3, Mitsubishi ASX şi Honda HR-V. Dar aceste modele sunt bazate pe platforme uşoare precum Mâzda 2, în timp ce Yeti este mai mult ca o maşină bine crescută, la fel ca modelul actual care este bazat pe o platformă mai mare", a adăugat Irmer.

Via GoAuto

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru