Skoda nu va crea un brand separat pentru modelele sale electrice, despre care spune că vor avea prețuri accesibile

de Bogdan Mirică
Joi, 24.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a anunțat că nu va urma modelul părintelui Volkswagen: cehii vor lansa modelele electrice alături de cele pe care le știm, fără a crea un brand separat.

După ce părintele Volkswagen a anunțat că a aprobat dezvoltarea versiunii de serie a microbuzului electric I.D. Buzz, și Skoda face un pas în direcția electrificării.

Însă, spre deosebire de VW și nou creatul brand I.D., cehii nu vor avea o divizie separată pentru astfel de mașini. Modelele electrice Skoda vor sta alături de clasicele Fabia, Octavia și Superb.

Guido Haak, directorul de produs Skoda, a declarat în cadrul unei conferințe recente, că Tesla este brandul care și-a asumat cele mai multe riscuri în industrie. Iar potrivit acestuia, eforturile Skoda în acest segment sunt similare cu cele ale Tesla.

Urmareste Automarket
Tot despre Tesla, Haak a declarat că noul Model 3 este o alternativă premium, cu opțiuni multe și cu un preț destul de ridicat.
Filosofia Skoda nu va fi una similară. Cehii își doresc să ofere mașini electrice la un preț accesibil, cu o autonomie în conformitate cu cererile lumii reale și multiple sisteme de siguranță.

Printre acestea se va număra și un sistem care îndepărtează mașina la apropierea unui vehicul de intervenție. Practic, luminile și suntele de avertizare ale salvării, poliției și pompierilor vor fi înregistrate de senzorii mașinii, iar aceasta va elibera calea. Sistemul se află încă în faza de testare, deci va mai trece mult timp până când îl vom vedea pe stradă.

via autocar

Comentarii (1)

  • "un sistem care îndepărtează mașina la apropierea unui vehicul de intervenție"

    E prima oară când aud de așa ceva! O idee excelentă!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru