Salonul Auto de la Geneva 2015

Skoda Octavia RS 230: cehii recidivează cu o ediţie specială, mai puternică

Publicat Vineri, 20.02.2015
de Bogdan Mirică
Comenteaza 12
Skoda Octavia RS 230: cehii recidivează cu o ediţie specială, mai puternică - Poza 1
Skoda va expune în cadrul Salonului Auto de la Geneva şi o ediţie specială ceva mai puternică a actualului Octavia RS. modelul va avea 230 de cai putere şi performanţe îmbunătăţite.

Skoda va aduce noua generaţie Superb în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Chiar şi aşa, cu toată baia de mulţime pe care o va atrage nava amiral, constructorul a rezervat ceva şi pentru fanii modelelor sportive.

Surpriza se numeşte Octavia RS 230 şi, după cum o sugerează şi numele, este o versiune de 230 de cai putere a actualului model sportiv. Pentru a justifica apariţia apariţia resurselor de sub capotă, berlina cehilor adoptă o serie de linii sportive, printre care şi spoilere vopsite în negru, cu detalii roşii, jante din aliaj cu design unic şi un eleron destul de discret amplasat pe hayon.

Sub capotă, motorul pe benzină de 2.0 litri oferă cu 10 cai putere în plus. Cei 230 de cai rezultaţi reuşeşsc să îmbunătăţească sprintul de la 0 la 100 de km/h, acesta realizându-se în 6.7 secunde. Şi viteza maximă este uşor mai mare, atingând 250 de km/h, de la 248 de km/h, cât oferea versiunea standard. Cu această valoare, noua ediţie specială devine cea mai rapidă Octavia produsă vreodată.

După debutul în cadrul Salonului Auto de la Geneva, noul Skoda Octavia RS 230 este aşteptat în showroom-urile europene în luna iunie.


Comentarii (12)

  • hazard
    Oare vine si cu diferential autoblocant? Daca da, atunci este cu adevarat un up-grade bun fata de varianta standar RS.
    1 2
  • Jantele din imagine cu design angular parca nu sunt cea mai fericita optiune pentru masina, care are mai degraba niste linii "rotunjite".
    3 0
  • mishazaitev
    @hazard

    Esti sigur ca varianta standard RS nu are diferential autoblocant?!! Eu nu insa, m-ar mira foarte tare. Dotarea asta pe Golf 7 exista pe 2.0 TDI 150 cp si sa nu existe pe o varinata sport ... Ma indoiesc sincer ...
    0 1
  • hazard
    @mishazaitev da, varianta clasica RS nu are diferential blocant si tocmai am aflat ca RS 230 are in dotare diferential blocabil!!! Impresionant! Exact ca in cazul noului GTI cu S Performance Pack care include in afara de puterea marita a motorului si acest diferential blocabil cu alunecare limitata. Merita toti banii, mai ales in rate :)
    1 0
  • misazaitev
    @hazard

    Exista frate! Exista! Acel "autoblocant" nu este altceva decat XDS-ul care este o componenta a ESP-ului care echipeaza standard si modelul actual de 220 CP.

    Uite aici ce este: http://en.volkswagen.com/en/innovation-and-technology/technical-glossary/elektronische_differenzialsperrexds.html


    Si uite si lista de dotari standar al modelului actual de Octavia RS ca sa vezi ca exista:
    http://cc.porscheinformatik.com/nwapp/nws_ro/ICC3/SKODA!ro!!!C!!!/500/cc3.htm?APP=&MGN=#
    2 0
  • hazard
    XDS nu este diferential autoblocant :) . Si intradevar este pe Octavia RS, ca si pe Golf GTI din 2007. Dar nu are nici o legatura cu diferentialul autoblocant, foloseste ESP pentru a frana selectiv rotile motrice.
    Numai bine!
    1 0
  • hazard
    Exact asta este, hazard. Asa se si traduce. Foloseste ESP pentru a opri roiata care pierde aderenta. Citeste sa vezi ca fix asa se si traduce. Cum crezi ca ar putea functiona altfel un diferential autoblocant decat prin franare??? Daca ar fi blocant la comanda si nu auto ar putea fi actionat mecanic sau electronic (maneta/buton) si nu ar fi necesara forta de franare. Pur si simplu s-ar decupla o roata si tractiunea ar actiona doar pe cea aflata in nevoie. Dar la masinile de strada se foloseste franarea tocmai pentru ca, atunci cand roata respectiva reacapata aderenta, ea sa capete din nou capacitate de tractiune.

    Si, repet, XDS nu exista DOAR pe Octavia RS si pe GTI, exista si pe Golful simplu de TDI de 150 cp, dupa cum probabil ca exista si pe alte masini ale grupului care nu au veleitati sportive
    1 0
  • mishazaitev
    Scuze, eu am postat mai sus cu userul Hazard!
    0 0
  • exista si pe modelele cu 4x4 Haldex.
    0 0
  • mishazaitev
    @mog

    De buna seama ca exista dar ce legatura are ....
    0 0
  • n`are, doar am completat lista ta de mai sus cu alte modele din grupul vag care au esp-ul, pardon, diferentialul XDS...
    0 0
  • mishazaitev
    @mog

    Sorry man... N-am inteles eu unde bati.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru