Skoda pregătește un SUV de dimensiuni mici ce va fi lansat în 2017

de Dragoș Băltățeanu
Sambata, 03.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Zvonurile despre un nou model SUV Skoda se întețesc. Conform presei din Franța, noul SUV subcompact ar putea fi lansat în 2017 și va concura cu Renault Captur și Nissan Juke.

Skoda are planuri mari pentru a își împrospăta gama de modele. Știm deja că producătorul ceh va lansa un SUV cu șapte locuri ce va folosi platforma MQB și va sosi cel mai probabil pe piață la finalul anului viitor. Dar Skoda nu se va opri aici. Segmentul SUV-urilor de dimensiuni mici a devenit extrem de popular în ultima vreme, iar Skoda nu vrea să rămână în afara jocului.

Conform presei de specialitate din Franța, Skoda pregătește un model SUV subcompact ce se va integra în segmentul B al modelelor crossover. Nu este prima dată când apar informații despre un model crossover subcompact Skoda. La finalul anului 2012 s-a vehiculat pentru prima dată posibilitatea construiri unui astfel de model sub numele Polar. Dacă va fi fabricat, acesta va intra în competiție directă cu modele ca Renault Captur, Nissan Juke, Fiat 500X sau Jeep Renegade.

Urmareste Automarket
Noile informații spun că viitorul SUV de dimensiuni mici fabricat în Cehia va fi oferit doar cu tracțiune față și va folosi platforma modelului Volkswagen Taigun plus o serie de motoare economice cu trei cilindri atât pe benzină cât și diesel. Presa din Franța mai spune că Skoda nu va renunța la actualul model Yeti până în 2018, deci producătorul ceh va avea în curând trei modele SUV în gamă.

Via worldcarfans

Comentarii (7)

  • Putin mai frumos ca dracu ! Prea zgomotoase, prea putin aerodinamice cutiile astea triste de la Skoda. Pe testate !
    11 12
  • Scrooge
    Ca sa inteleg ca Yeti este un SUV de mari dimensiuni ?
    4 3
  • @scrooge

    In lumea fanilor marci ai fii considerat drept eretic cu astfel de intrebari :))
    3 2
  • mishazaitev
    Eu nu inteleg de ce, atunci cand se scriu articole depsre masini ce urmeaza sa apara, acestea sunt insotite de fotografii ale unor modele deja existente pe piata si asta in timp ce imagini, schite etc ale modelulului la care se refera articolul respectiv exista deja.

    Yeti nu este un SUV de mari dimensiuni. Este un SUV compact. Sa nu uitam ca exista si SUV-uri de clasa subcompacta sau mica (Mokka, Juke) asa ca, slava Domnului, Skoda are unde sa-si pozitioneze noul model.
    4 0
  • @ Automarket
    Volkswagen Group a devenit cel mai mai mare grup auto din lume in 2014 depasind Toyota Group ( http://focus2move.com/volkswagen-group-beats-toyota-takes-global-automotive-leadership-2014/ ) . Cifrele celor de la Focus2move nu includ vanzarile de camioane dar atat VW Group cat si Toyota Group includ in vanzarile totale si vanzarile de camioane . Chiar si atunci VW Group va ramane in 2014 cel mai mare grup auto din lume, MAN si Scania avand vanzari similare cu Hino ( divizia de camioane Toyota Group ) .
    3 2
  • Scrooge
    @mishazaitev.....intrebarea mea era retorica, stiu ca este un SUV "compact", daca vrei intre mic si mare putem gasi nenumarate adjective: mediu, mijlociu, intermediar,......sau putem sa trecem pe S,M,L,XL,XXL.....sau X1, X3, X4, X6....:) ....aluzia era ca nu gaseam rostul la multitudinea de SUV-uri care difera doar prin cativa centimetri prin care ne bombardaza producatorii. Yeti mi se pare echilibrat ca dimensiuni, ne mai vazand rostul unuia mai mic. Dar oricum nu contraza ce vad eu :)
    0 0
  • mishazaitev
    @Scrooge

    Eu cred ca, daca asemenea masini nu s-ar cauta, ele nu s-ar produce. Recunosc, raspunsul meu s-a datorat si referirii pe care a facut-o Dl. Vianu, la fanii VAG. Eu nu te consider "eretic".
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru