Skoda Scala ar putea primi o versiune de performanță: cehii nu exclud un sistem hibrid de propulsie

de Cornel Șocariciu
Luni, 18.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hathback-ul Skoda Scala ar putea primi o versiune de performanță RS. Octavia RS și Kodiaq RS reușeșsc performanțe bune în segmentele în care activează, iar un Hot Hatch compact ar putea îmbunătăți vânzările Skoda.

Skoda Scala, noul hatchback de clasă compactă dezvoltat de constructor ceh, ar putea primi și o versiune de performanță RS. În cazul în care o astfel de variantă va primi undă verde din partea conducerii, nu este exclus ca producătorul din Mlada Boleslav să vină cu un sistem hibrid de propulsie.

"Pentru moment, încă nu am luat o decizie cu privire la o variantă de performanță Scala RS. Din punctul meu de vedere, introducerea unei astfel de versiuni în gamă ar fi o mutare normală", a declarat Alain Favey, membru în conducerea Skoda în cadrul Departamentului de Vânzări și Marketing.

În acest moment, gama de performanță Skoda include doar Octavia RS și Kodiaq RS, ultimul dintre acestea fiind echipat cu un motor diesel de 2.0 litri de 240 CP.

"Am avut succes cu Octavia RS. Iar primele semne care vin din partea lui Kodiaq RS sunt bune: modelul reușește să depășească ținta propusă", a completat oficialul Skoda.

Totuși, reprezentanții constructorului ceh trebuie să "cântărească" extrem de bine decizia cu privire la dezvoltarea unui Scala RS.

Hot Hatch-ul ar trebui să aducă profit companiei, dar în același timp să ajute gama de modele să atingă ținta propusă cu privire la emisiile de CO2.

În aceste condiții, nu este exclus ca inginerii constructorului din Mlada Boleslav să propună un sistem hibrid de propulsie derivat din cel al conceptului Vision RS, prototipul care a stat la baza noului hatchback Scala. Skoda Vision RS a fost echipat cu un motor pe benzină de 1.5 litri de 150 CP și un motor electric de 102 CP. Puterea totală ajungea la 245 CP, iar resursele erau gestionate cu o cutie automată cu 6 trepte.

Accelerația de la 0 la 100 km/h se desfășura în 7.1 secunde, în timp ce bateria de 13 kWh era suficientă pentru o autonomie electrică de până la 70 de kilometri.

Via | Autoexpress

Comentarii (2)

  • hazard
    si probabil va avea aceeasi slaba calitate a asamblarii ca si celelalte modele
    2 9
  • andrei
    skoda are calitate slaba a asamblarii? scuza-ma, tu probabil mergi doar cu maseratti, bentley etc de o skoda ti se pare slab asamblata. sau poate ai vazut unele cu multe sute de mii de km si deja se schimba treaba.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru