Skoda schimbă numele modelului Octavia în Rumburak: "E un nume mult prea feminin pentru publicul-ţintă al acestei maşini"

de Mircea Meșter
Miercuri, 01.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru că majoritatea şoferilor lui Skoda Octavia sunt bărbaţi, Skoda a decis să modifice denumirea acestui model începând cu facelift-ul actualei generaţii. Compacta va fi redenumită Skoda Rumburak.

NOTĂ: Acest articol reprezintă o păcăleală de 1 aprilie. Orice asemănare cu realitate este pur întâmplătoare.

Constructorul ceh Skoda va efectua una dintre cele mai mari modificări onomastice din istoria mărcii, urmând să schimbe numele modelului Octavia din 2016. Motivul este legat, spun oficialii brandului din Mlada Boleslav, atât de faptul că actualul nume este unul mult prea feminin pentru liniile agresive ale celei mai noi generaţii a compactei Skoda, cât şi de profilul de client al acestei maşini.

Conform unui comunicat oficial emis astăzi de Skoda, noul nume va fi unul masculin, cu rădăcini în cultura şi istoria numelor din Cehia. "Vom renunţa la numele Octavia după ce studiile noastre au arătat că 90% dintre posesorii modelului nostru sunt bărbaţi care doresc să-şi etaleze masculinitatea fără a fi trădaţi de o denumire de model mai degrabă gingaşă decât feroce. Astfel, numele Octavia va fi înlocuit de un prenume ceh masculin cunoscut în toată lumea: Rumburak.

Noul Skoda Rumburak va apărea pe piaţă în 2016-2017, odată cu facelift-ul operat actualei Octavia", spune Jiri Vojtech, responsabilul departamentului de marketing al constructorului din Cehia.

Dotări masculine pe un model masculin

Odată cu apariţia noului nume, din dotările standard ale lui Skoda Rumburak nu vor lipsi dotări masculine precum un set de gantere de cinci kilograme în portbagaj şi o minge de fotbal în torpedou, în timp ce mânerul schimbătorului de viteze va primi o formă de coadă de topor.

Skoda nu intenţionează să modifice numele altor modele din gamă, Fabia fiind considerat un nume perfect pentru publicul său ţintă.

Comentarii (7)

  • 01042015
    2 0
  • mishazaitev
    -:::))

    Cati dintre cititori isi mai amintesc de Rumburak astfel incat sa inteleaga poanta?!
    8 1
  • cei ce isi amintesc de Arabela.
    8 0
  • Cea mai buna poanta de 1 aprilie.
    Acum sper sa nu se supere posesorii de octAVIOANE.
    3 1
  • iar inelul este la Audi

    in toata curtea VAG in schimb nici urma de Arabella. Probabil e la vecinii francezi.
    6 0
  • Mai lipsesc Blekota si Mekota.Sau Pekota.Astia vor fi primii client. Parca asa le ziceau !
    2 0
  • Prea multe snoave pentru o zi. E ca și cum te-ai îndopa cu 16 feluri de mâncare la Revelion. Dacă nu e atmosferă, mai bine pleci acasa, nu-i concurs de înfulecat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru