Skoda se adaptează la epoca modernă: SUV-ul Karoq este primul model al mărcii cu ceasuri de bord digitale

de Mircea Meşter
Vineri, 18.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda pune mâna pe instrumentarul digital de bord prezent de ceva vreme în gama Volkswagen și Audi. Prima apariție a acestuia va avea loc pe SUV-ul Karoq, înlocuitorul lui Yeti.

Skoda trece în 2017 la moda ceasurilor de bord digitale, iar primul model care va avea onoarea de a fi dotat cu display în locul clasicului instrumentar analog va fi SUV-ul Karoq, modelul care îl înlocuiește pe Yeti în gama cehilor.

Noul Skoda Karoq a fost deja prezentat într-o serie de fotografii oficiale și a putut fi văzut chiar și pe șosele sub formă de mașină de asistență în Turul Franței 2017, însă prima întâlnire oficială cu modelul mărcii cehe va avea loc la Salonul Auto de la Frankfurt, care-și deschide porțile la mijlocul lunii septembrie. 

Noul instrumentar de bord digital îi oferă șoferului patru moduri de personalizare: Classic, Digital, Infoprofile și Reduced. Fiecare dintre acestea schimbă designul, forma și așezarea elementelor de bază care apar în fața șoferului în funcție de preferințele acestuia. 

Evident, noua zonă digitală a ceasurilor de bord este împrumutată de Skoda din Grupul Volkswagen, aceasta debutând acum trei ani sub numele Virtual Cockpit pe Audi TT.

De atunci, instrumentarul digital și-a făcut loc în gamele accesibile ale mărcilor grupului, coborând în gama Volkswagen până pe Golf și pe noua generație Polo, prezentată de asemenea în cursul acestei veri.

Comentarii (2)

  • Modelul Karoq - daca va avea si un pret excelent si o varianta hibrid ( cu autonomie electrica de 100 km) sau chiar una pur electrica ( cu autonomie de cca. 600 km ) - va avea in mod sigur UN SUCCES NEASTEPTAT !
    3 1
  • Carlovic
    Esti constient la ce pret ar fi un electric cu asa o autonomie? Iar un plug in hibrid e putin probabil la Skoda pentru moment.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru