Skoda și visul oricărui constructor: “Cererea pentru Kodiaq și Karoq este atât de mare, încât producția s-ar putea dubla până în 2025”

de Paul Cosma
Marti, 12.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda se gândește să externalizeze o parte din producție pentru a face față cererii din partea clienților. Cehii susțin că producția lor s-ar putea dubla în 7-8 ani, de la 1.2 milioane la 2 milioane de unități pe an.

Skoda se confruntă de ceva vreme cu o “problemă” pe care toți producătorii și-o doresc: cererea depășește producția.

Cehii s-au gândit inițial la posibilitatea să construiască o nouă uzină în afara Cehiei sau să folosească altă uzină din grupul Volkswagen. Acum, constructorul din Mlada Boleslav ia în calcul și externalizarea unei părți din producție către un partener din afara Cehiei.

“Avem mai multe opțiuni pentru a satisface nivelul ridicat al cererii. Folosirea unei fabrici din grupul VW nu va fi suficientă, dar ne gândim la un contract de externalizare pentru o parte din producție,” au transmis oficialii Skoda.

Cererea pentru SUV-urile Kodiaq și Karoq este atât de mare încât producția Skoda ar putea să crească de la 1.2 milioane (cât este în prezent) la 2 milioane de unități pe an, până în 2025, potrivit estimărilor companiei.

Skoda a înregistrat anul trecut vânzări record de 1.2 milioane de unități, însă creșterea popularității modelelor sale are ca efect atingerea unei producții maxime la uzina de la Mlada Boleslav, care realizează peste 500.000 de unități anual.

Via Automotive News

 

Comentarii (6)

  • hazard
    Ia uite, baaaaa, ca grupul VW stie sa faca masini bune. Se inghesuie lumea sa cumpere. Sau poate e o conspiratie mondiala?! Sau se dau stiri mincinoase?!
    11 9
  • Octavian
    "pana in 2015"?
    pai sa fim noi sanatosi pana atunci.
    0 7
  • Octavian
    pardon 2025
    3 2
  • VW are probleme cu emisiile, Skoda n-are?
    12 2
  • avand in vedere ca Skoda sunt VW-uri mai ieftine e de inteles ca se vand bine... insa ma maira cererea foarte mare din cauza ca sunt urate, cel putin SUV-urile nefinisate, in variantele de baza, arata oribil... na, chestie de gust, daca altora le plac...
    10 4
  • mircea badea
    deci se vor dubla si numarul de manelisti.. :(
    5 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru